in

Marco Borsato vraagt justitie om onderzoek

Via zijn advocaten Carry Knoops en Geert-Jan Knoops reageert Marco Borsato donderdagavond voor het eerst op de verhalen die al enige tijd over hem de ronde doen. Verschillende, niet met naam genoemde, bronnen beschuldigen hem op diverse zogenaamde ’juice channels’ van grensoverschrijdend gedrag.

De zanger neemt stappen. Zijn advocaten hebben het volgende statement hierover naar buiten gebracht:

„Reeds medio 2020 is door de heer Marco Borsato aan Knoops’ Advocaten NV verzocht om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes. Tot dusverre heeft hij geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren.

Gelet echter op de aanhoudende beschuldigingen en de toenemende aanvallen via en in de pers op zijn persoonlijke integriteit en reputatie, heeft het kantoor namens de heer Borsato recentelijk het Openbaar Ministerie benaderd met het verzoek om zelfstandig onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen.

Lees ook  Wetenschap: Mannen worden twee keer zo snel kaal als ze te veel werken

Het verzochte onderzoek van het OM wordt door de heer Borsato afgewacht. Verdere mededelingen worden op dit moment niet gedaan.”

Marco lijkt zich voor onbepaalde tijd volledig uit de openbaarheid te hebben teruggetrokken. Zijn clubtournee werd eerst uitgesteld ’vanwege corona’ en daarna geannuleerd. Ook een spotje voor War Child, waarin hij rond de feestdagen te zien zou zijn, werd afgezegd. Daarbovenop werd deze week duidelijk dat een duet dat hij met Emma Heesters heeft opgenomen voorlopig niet wordt uitgebracht. Emma zei hierover in Tijd voor Max toen er werd gevraagd naar de samenwerking: „Ja, ik heb een nummer met hem opgenomen, maar dat is veel groter gemaakt dan het eigenlijk was. Dus er ligt een nummer, maar wat daarmee gedaan wordt, dat weten we nog niet.”

Roddelkanalen
De zanger is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp op de zogeheten ’juice channels’ waarop beweerd wordt dat de zanger zich grensoverschrijdend gedragen zou hebben bij meisjes van 13 en 15 jaar oud. Bewijzen hiervoor zijn niet aangedragen, aangifte zou in geen enkel geval zijn gedaan. Volgens die geruchten zou een en ander zijn voorgevallen bij een barbecue die Marco, nog thuis in Blaricum, zou hebben georganiseerd als coach van deelnemers aan The Voice en The Voice Kids. Een onderzoek naar deze aantijgingen heeft bij het uitblijven van aangiften nooit plaatsgevonden.

Lees ook  Juffrouw Viktoria werd ontslagen op school nadat deze ‘striptease’ video van haar viraal ging

Vorig jaar luidde het begin van een roerige periode voor Marco in. Zo biechtte hij aan Privé op dat hij een affaire heeft gehad met pianiste Iris Hond, maakten hij en Leontine in februari bekend na 22 jaar huwelijk te gaan scheiden en kampte hij met een burn-out. In maart bood hij Leontine in een interview met De Telegraaf en met Linda de Mol op tv openlijke excuses aan. De afgelopen zomer hebben zij voor een groot deel weer samen doorgebracht.

’Nederlander in Spanje ontvoerd door Franse huurmoordenaars’

Moederhond smeekt met haar ogen als ze naast haar hulploze puppy ligt