in

Marco Borsato doet aangifte tegen vrouw die hem beschuldigt van “onzedelijke betastingen”

Marco Borsato (54) heeft aangifte gedaan wegens smaad en laster tegen de 22-jarige vrouw die hem van onzedelijke betastingen heeft beschuldigd.

De Nederlandse zanger noemt de uitspraken van de vrouw “smaad en laster”. Verder heeft Borsato ook aangifte gedaan van het doen van een valse aangifte en het doen van een lasterlijke aanklacht.

Het nieuws werd bekendgemaakt door advocaat Geert-Jan Knoops weten. Knoops, de raadsman die Borsato bijstaat, heeft ondertussen ook een persbericht verstuurd.

Daarnaast is er ook aangifte gedaan wegens uitlokking tot en medeplichtigheid aan voorgaande feiten jegens de moeder van deze 22-jarige vrouw.

In het persbericht van Knoops staat verder nog het volgende: ‘”Vanaf het moment dat op 9 december 2021 een verzoek is gedaan aan het Openbaar Ministerie tot het instellen van een oriënterend onderzoek naar de bronnen van de onterechte insinuaties richting de heer Marco Borsato, is hij met zijn advocaten bezig geweest deze uitvoerige aangifte op te stellen en te voorzien van een aantal aanvullende bewijsstukken.

Lees ook  Lichaam gevonden in de bosje bij tramhalte in Den Haag

Tot voor gisteren zijn aanvullende bewijsstukken verstrekt aan de advocaten van de heer Marco Borsato.

Het is om deze reden dat de aangifte niet eerder is gedaan dan op 16 december 2021, teneinde te waarborgen dat de aangifte voldoende juridisch en feitelijk onderbouwd is met deze aanvullende bewijsstukken.”

Dochter van een vriendin
De 22-jarige vrouw die aangifte heeft gedaan, is de dochter van een goede vriendin van de zanger. Deze laatste is al jaren een grote fan en voormalig assistent van Borsato.

Lees ook  Advocaten spannen kort geding aan vanwege coronapas

Het vermeende slachtoffer zegt dat Borsato haar al vanaf jonge leeftijd kent en dat het betasten begon nadat haar vader in 2013 overleden is. Het betasten zou jarenlang hebben plaatsgevonden, tussen 2014 en 2019.

De aangifte van Borsato is gisteren gedaan bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Daar deed de zanger al eerder een verzoek om onderzoek te doen naar de bron van de geruchten die over hem de ronde deden.

Dit volgde weer op geruchten die via roddelkanalen werden verspreid. Enkele dagen later deden een 22-jarige vrouw en haar moeder aangifte bij het OM Midden-Nederland vanwege de onzedelijke betastingen.

Lichaam gevonden in kanaal tijdens zoekactie Den Bosch

Farhads lever blijkt tijdens operatie ongeschikt voor transplantatie terminale moeder