in ,

Mannelijke zwaan zorgt voor baby’s na de dood van hun moeder

In de natuur is het doorgaans de moeder die voor de jongen zorgt. Dat komt door het moederinstinct.

Het komt minder vaak voor dat de vader zich bij de opvoeding betrekt. En een “alleenstaande vader” in het dierenrijk komt al bijna helemaal niet voor. Maar in sommige gevallen zorgt een mannetje voor de kinderen, zeker wanneer de moeder niet kan.

Dat was onlangs ook het geval toen een mannelijke zwaan het gespreksonderwerp werd toen hij de opvoeding van zijn kinderen op zich nam nadat hun moeder, zijn partner, was overleden.

Een zwanenkoppel had hun thuis gemaakt nabij de Charles River Esplanade in Boston. Ze hadden negen zwanen uitgebroed, tot groot plezier van de vele bezoekers van het natuurpark. De zwanen en hun baby’s werden al snel lokale bekendheden.

Maar hun verhaal nam een trieste wending toen de moeder plots overleed.

“We kregen een oproep binnen over mensen die bezorgd waren over de gezondheid van de vrouwelijke zwaan, omdat ze met haar kopje bleef schudden en niet meer kon rechtstaan,” vertelt Emma Feeney, directeur van de dierenbescherming van het park, aan The Dodo.

“Maar toen we in het park toekwamen, was de zwaan jammer genoeg al gestorven.”

Terwijl de organisatie de overleden zwaan wegvoerde, zag men hoe de mannelijke zwaan de verantwoordelijkheid op zich nam voor de opvoeding van de kinderen. Hij werd gezien aan het nest van de negen kleintjes, onder zijn vleugels.”


Het was het eerste signaal dat de pasgeboren zwaantjes het goed zouden maken ondanks het verlies van hun moeder. En dat dankzij de zorgen van de papa.

Lees ook  Scheten van vrouwen blijken 3 keer zoveel te stinken als die van mannen

De dood van de moeder zorgde voor verdriet bij de bezoekers, maar ze bleven het meer bezoeken om de familie te aanschouwen. Ene Matthew Raifman kon enkele mooie beelden vastleggen met zijn camera.

“Ik merkte iets ongewoon op,” vertelde Matthew aan WBZ-TV. “Alle babyzwanen zaten bovenop hun vader.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Matthew Raifman (@matthewraifman)

Hij nam enkele foto’s van de vader die zijn jongen een ritje gaf op zijn rug, en een van de kleintjes zwom hen achterna op z’n eentje.

Hij noemde het “de beste foto die hij ooit had genomen”, en beschreef de situatie als “een van de meest hartverscheurende en tegelijk hartverwarmende verhalen ooit.”

Lees ook  Koppel met 5 kinderen adopteert 7 kinderen die jaar in pleegzorg verbleven nadat ouders omkwamen in ongeluk

De man vertelde ook dat hij zelf vader is van een peuter, en hij echt kon meeleven met de alleenstaande vaderzwaan.

“Ik voelde dezelfde kracht als de vaderzwaan, die gewoon probeerde om overeind te blijven na de dood van zijn partner in een leven dat sowieso al niet gemakkelijk is,” vertelde Matthew aan WBTV.

“Ik kan me in zijn situatie inleven, denk ik, hoe het moet zijn als kersverse papa om zo’n moeilijke situatie te boven te komen.”


De weerbaarheid van de zwaan zorgde ervoor dat het een ontroerend verhaal werd die velen inspireerde. Nu zijn er nog meer bezoekers die de heldhaftige zwaan willen zien.

“Ze leken het goed te maken,” vertelde Emma Feeney aan The Dodo. “Je kunt zien dat ze gewoon een geweldige vader hebben. Het is enorm schattig.” “Ze hebben zoveel meegemaakt, maar leken zo sterk.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Matthew Raifman (@matthewraifman)


Het is triest om zien dat de moederzwaan is overleden, maar we zijn blij dat deze vader actie ondernam en voor zijn baby’s zorgde.

Deel dit hartverwarmende verhaal als je ook van zwanen houdt en dit verhaal een warm hart toedraagt.

Gouden tip! Zo haal je supersnel je lenzen uit je ogen

Man uit water gehaald in Eindhoven, duikers zoeken naar kind