in

Man wil zelfmoord plegen en gaat laatste sigaret roken als hij iets in de struiken hoort

Hoewel mensen een fantastisch vermogen hebben om zelfs met de verschrikkelijkste ervaringen om te kunnen gaan, zijn er bepaalde aandoeningen die zich pas veel later manifesteren.

Josh Marino zat het grootste deel van zijn volwassen leven bij het Amerikaanse leger. Die tijd had hem zowel lichamelijk als geestelijk getekend. Hij leed aan PTSS, oftewel posttraumatische stressstoornis.

Iedere dag voelde als een hel. Josh worstelde met de meest banale en simpele dingen in het dagelijks leven en was bang voor het minste geluid, aldus BoredPanda.

Op een avond kon Josh het niet meer aan. Hij wilde zelfmoord plegen. Maar voordat hij zijn eigen leven nam, ging hij de regen in om een laatste sigaret te roken. Josh zag geen zin meer in het leven en was klaar om de nachtmerrie te beëindigen.

Maar opeens hoorde hij een geluid uit de struiken komen en kwam er een zwerfkitten uit.

Lees ook  Wereld rouwt om kleuter Rayan (5) na putdrama Marokko

“Hij kwam gewoon naar me toe en begon tegen mijn been te wrijven en liet me hem aaien. Ik brak in tranen uit,” vertelde Josh.

Die avond zou Josh zelfmoord plegen, het kitten veranderde echter hun beide levens.

“Ik stopte met het denken aan al mijn problemen en begon in plaats daarvan na te denken over al zijn problemen,” vertelde hij.

Josh vond een nieuw doel en een manier waarop zijn leven weer zin kreeg.

Het kitten kreeg de naam Scout. Maar op een dag was hij verdwenen. Josh kon Scout nergens vinden en naarmate de dagen verstreken, begon hij te beseffen hoe hij aan het diertje gehecht was.

Het was moeilijk voor Josh om zijn reddende engel te vergeten.

Een paar maanden later bezochten Josh en zijn vriendin een dierenasiel, Fort Riley Stray Animal Shelter.

Lees ook  Man heeft trucje gevonden om nooit meer ziek te worden - "Drink urine door je neus"

Hier zagen ze veel katten die een nieuw thuis nodig hadden. Plotseling zag hij een vertrouwd gezicht. Het was Scout!

“Ik zag een zwart-witte poot uit een kooi steken die probeerde mijn linkerarm te grijpen. Ik keek in de kooi – en het was Scout! Ik opende de kleine kooi, pakte hem op en gaf hem een dikke knuffel,” vertelde Josh.

Vanzelfsprekenderwijs adopteerde Josh zijn redder, zodat ze voor altijd bij elkaar konden zijn!

Scout redde Josh’s leven op exact de dag dat hij van plan was zelfmoord te plegen. Gelukkig hebben de twee elkaar weer gevonden!


Voor mensen die aan zelfmoord denken, of iemand kennen die deze gedachten hebben, er is hulp! Praten helpt, kijk voor voor hulp en advies op 113.nl of bel 0900-0113.

Rachel Hazes geeft update over André: ‘Hij woont nu bij mij thuis’

19.000 positieve tests geregistreerd, ook weer meer mensen in ziekenhuis