in

Man vermist in riolering na noodweer in Waals-Bra­bant

Een man is zondagavond vermist geraakt in de riolering in Itter, in Waals-Brabant. Dat meldt de lokale hulpverleningszone maandag. Hij is nog altijd niet gevonden.

Het slechte weer van afgelopen weekend in ons land heeft op verschillende plaatsen tot wateroverlast en overstromingen geleid, gelukkig meestal enkel met materiële schade.

Maar in Wallonië bleef het daar niet bij: daar heeft de wateroverlast mogelijk het leven gekost aan een man uit Itter.

Volgens informatie van de RTBF is de man, wiens identiteit nog onbekend is, er weggespoeld door de rivier Ry de Fauquez.

Val van ladder
De man was zondag aan het snoeien in zijn tuin toen hij van een ladder viel en in de door de zware regenval sterk stromende rivier terechtkwam.

Lees ook  Zuid-Koreaanse president stelt verbod op eten van hondenvlees voor: ‘Is het niet eens tijd?’

Die grenst aan de tuin van de man en is iets dieper gelegen. Het slachtoffer werd door het water meegesleurd en verdween daarna in de riolering.


Duikers van de brandweer van Waals-Brabant zijn zondagavond rond 19.30 uur beginnen te zoeken naar de vermiste, maar voorlopig zonder resultaat.

De zoekactie werd rond 3 uur ‘s nachts stilgelegd, maar werd maandagochtend weer hervat.

Cel Vermiste Personen
“De brandweer heeft gisterenavond een eerste check gedaan, maar dat heeft niks opgeleverd. Dus vandaag zijn er ook middelen van ons ingezet”, reageert Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen van de federale politie, bij het radionieuws van Qmusic en Joe.

Lees ook  Ziekenhuis sluit kraamafdeling door personeelstekort na vaccinatieplicht

“Er is een helikopter om de ganse zone af te zoeken, er zijn speurhondenteams. We verwachten ook versterking van de Civiele Bescherming om met gespecialiseerde middelen het riolensysteem te kunnen bekijken.”

Er wordt onderzocht waar het water juist naartoe gaat. “Een deel van de kanalisatie is in openlucht, andere delen zijn ondergronds”, zegt Remue. Volgens Waalse media is de kans klein dat de man nog levend wordt gevonden.

Belg (47) verdronken tijdens triatlon in Frankrijk

Slang bijt man in de edele delen tijdens toiletbezoek