in

Man sterft nadat hij zijn trouwe viervoeter na 14 jaar verliest

Onze viervoeters troosten ons op zoveel manieren. Voor ouderen bieden ze gezelschap, beweging, een doel en soms houden ze ons zelfs op de been.

Voor de 80-jarige Ken Pendagraft was zijn hond van 14 jaar een reden om elke dag naar buiten te gaan en met hem een toertje te gaan wandelen. Om nog maar te zwijgen van zijn gezelschap en onvoorwaardelijke liefde.

Maar toen Ken radeloos zijn erg zieke hond aantrof, verzamelden de buren zich om te helpen.

Wat er daarna gebeurde laat zien hoe verbonden we zijn met onze dieren en hoezeer we ze nodig hebben.

Ken woonde in een caravangemeenschap in Hemet, Californië met zijn 14-jarige hond Zack. Volgens zijn buren was hij vriendelijk, maar hij was nogal in zichzelf gekeerd.

Dat was tot zijn hond erg ziek werd en Ken geen geld had om hem met spoed naar de dierenarts te brengen.

Lees ook  Kat en muisspel tussen hond en agent eindigt in vriendschap

Hij vroeg om hulp
Buurvrouw Carol Burt zei: “Ken was in tranen … Hij zei: ‘Ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb geen geld om hem naar een dierenarts te brengen’.”

Carol besloot over de benarde situatie van haar buurman te posten op sociale media in de hoop dat iemand Kens lieve hond kon behandelen.

Haar oproep werd beantwoord door Elaine Seamans, oprichter van de At-Choo Foundation, een reddingsorganisatie die honden helpt die medische zorg nodig hebben.

Elaine deed alles wat ze kon voor Zack, die gediagnosticeerd werd met “glaucoom, ernstige artritis en een 6/6 hartruis, waardoor een operatie onmogelijk was”.

Helaas heeft Zack het niet gehaald, en plaatste Elaine een update op Facebook waarin ze zei: “Prof. Zack’s lieve papa was bij hem toen zijn ziel werd bevrijd uit zijn lichaam dat gestopt was met werken. Hij voelt zich nu weer als een puppy en doet alles weer vrolijk en blij.”

Lees ook  Kat Olaf beschoten met luchtbuks: 'Hij is vanbinnen helemaal kapot'

In de put en eenzaam
Maar helaas houdt het verdriet daar niet op.

Namens Ken heeft de At-Choo Foundation een bericht van hem geplaatst waarin hij al zijn gelukwensen bedankt die kaarten en condoleanceberichten hebben gestuurd, maar waarin hij zegt dat hij een “leegte van eenzaamheid” ervaart.

Niet lang nadat hij zijn geliefde Zack had verloren, stierf Ken aan een hartaanval. Iedereen die van zijn huisdier houdt, weet hoe stressvol het is wanneer ze komen te overlijden.

Wij wensen dat Ken in vrede mag rusten met zijn dierbare hondje Zack. Deel dit artikel alstublieft, om hulde te brengen aan deze twee vrienden die zoveel van elkaar hielden.

Volgens dit onderzoek krijgen knappe ouders vaker een dochter!

16-jarig meisje zwaargewond bij steekpartij