in

Man neergestoken na ruzie over deur

Een woordenwisseling over een klemmende deur kostte een 52-jarige man in Eindhoven bijna zijn leven. De man die hij aansprak op lomp gedrag, kwam even later terug en stak hem tweemaal met een mes.

Het speelde zich af in de hal van het appartementencomplex waar het slachtoffer woont. Er is een aantal aanwijzingen dat de dader daar dichtbij kan wonen. Het slachtoffer kent hem niet, maar wist de politie een goede beschrijving te geven.

Woordenwisseling
De 52-jarige bewoner van een flatwoning aan de Boschdijk kwam na een fietstocht thuis rond 14.00 uur die zaterdag.

Terwijl hij in de centrale hal van het complex stond, kwam er een man uit de lift. Die man liep naar de buitendeur, maar kreeg die niet direct open. De deur klemde, waarop de onbekende man er tegenaan begon te beuken.

Toen de bewoner hem erop aansprak dat het wel wat minder kon, werd de man kwaad en ontstond een woordenwisseling. Tot buiten aan toe ging het verbaal over en weer, tot de onbekende man vertrok.

Lees ook  Pakketbezorgster met bus en al ontvoerd

Geperforeerde long
Kort daarna was hij terug. Het slachtoffer stond net bij de lift toen hij merkte dat de man op hem af liep. Hij bleek een mes bij zich te hebben, waarmee hij op het slachtoffer instak. Die hield om zich te verweren zijn racefiets tussen hen in, maar liep twee steekwonden op.

In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een geperforeerde long had. Het scheelde een paar centimeter of zijn hart was geraakt.

Mogelijk uit de buurt
Het feit dat de agressieve man zo snel terug was met een mes, betekent dat hij dat mogelijk al bij zich had óf dat hij het dichtbij heeft kunnen halen.

Hij zou in de directe omgeving van de Boschdijk kunnen wonen. Dat leek hij ook zélf aan te geven toen hij “Ik woon daar” tegen het slachtoffer zei en in de richting van de Marconilaan wees.

Lees ook  Sarah van Soelen doet boekje open over drankgebruik André Hazes

Het slachtoffer is er overigens van overtuigd dat hij zijn belager vier dagen later nog heeft zien lopen. Dat was op de Strijpsestraat, op 2 à 3 kilometer van de flat aan de Boschdijk.

Signalement dader
De 52-jarige Eindhovenaar heeft een goede beschrijving van de dader kunnen geven. De gezochte man zou rond 30 jaar oud zijn en een licht getinte huidskleur hebben. Hij heeft donkere ogen en dun, zwart haar met krulletjes.

De man is zo’n 1.95 meter lang en heeft een stevig postuur en een beetje een buikje. Het is zoals gezegd goed mogelijk dat hij in de omgeving van de Boschdijk en/of de Marconilaan woont daar in Eindhoven.

Deel uw informatie
Wie heeft informatie over de verdachte en/of weet waar hij kan zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

Zakkenroller steelt portemonnee van oudere man – dan grijpen bikers meteen in en leren ze dief een lesje

Hans Kazàn met spoed opgenomen in Spaans ziekenhuis