in ,

Man krijgt geen harttransplantatie omdat hij niet gevaccineerd is: ”Gevaccineerden hebben meer kans om te overleven”

Een Amerikaanse man vecht voor zijn leven in het ziekenhuis en stond bovenaan de wachtlijst voor een harttransplantatie, maar omdat hij niet gevaccineerd is, komt hij daar niet meer voor in aanmerking. Zijn familie reageert verontwaardigd. ”Het is zijn lichaam en dus zijn keuze”, klinkt het.

DJ Ferguson heeft zware hartproblemen waardoor hij dringend een harttransplantatie nodig heeft. Een tijdje geleden zette hij zich op een wachtlijst en intussen was het bijna aan hem.

De 31-jarige papa is echter niet gevaccineerd en werd om die reden van de lijst geschrapt. Momenteel vecht hij voor zijn leven in het Brigham and Women’s Hospital in Boston.

Lees ook  Video van Maan in bikini op het strand trekt een hoop bekijks!

Principieel
Zijn vader, David Ferguson, begrijpt de beslissing van het ziekenhuis niet. ”Het coronavaccin druist in tegen zijn basisprincipes, hij gelooft er niet in.

Het is een beleid dat ons wordt opgedrongen en omdat hij zich niet laat vaccineren, haalden ze hem van de lijst.

Mijn zoon is moedig aan het vechten voor zijn leven terwijl hij zijn integriteit behoudt en principes respecteert.

Ik heb daardoor nog meer respect voor hem. Het is zijn lichaam en dus zijn keuze”, vertelt hij aan CBS Boston.

Lage weerstand
Een woordvoerder van het ziekenhuis legt uit dat vaccinatie noodzakelijk is omdat mensen die een transplantatie ondergaan enorm vatbaar zijn voor infecties omwille van hun lage weerstand.

Lees ook  Britney Spears plaatst toch wel hele aparte beelden op social media

”Net zoals bij andere wachtlijsten is het coronavaccin één van de vele vaccins die transplantatiekandidaten moeten hebben gezet opdat ze een grotere kans hebben op een succesvolle operatie en ze na de transplantatie langer leven.

Na eender welk transplantatie wordt je immuunsysteem immers uitgeschakeld. Zelfs van een verkoudheid kan je dan sterven, dus zeker ook van het coronavirus.

Organen zijn bovendien schaars. We gaan ze niet geven aan iemand die een kleine kans heeft om te overleven terwijl anderen die wél gevaccineerd zijn meer kans hebben om na de operatie langer te blijven leven”, klinkt het.

Tienerbroers doden stiefvader voor seksueel misbruik van hun 9-jarig zusje

Lieke (31) werd misbruikt: ‘Ik was 14 en hij verweet me dat ik niet sexy genoeg deed’