in

Man die nietsvermoedende hardloopster stak in Eindhoven, sloeg mogelijk vaker toe

De man die ervan wordt verdacht een nietsvermoedende hardloopster in de rug te hebben gestoken in Eindhoven, zou mogelijk meer vrouwen hebben gestoken. Dat zei de officier van justitie maandag bij de rechtbank in Den Bosch.

De 50-jarige Shire A., zoals de verdachte heet, zou volgens de officier van justitie “zonder aanleiding” hebben gestoken. De man zou de hardloopster op de fiets hebben benaderd en haar toen hebben aangevallen.

Geluk, anders doodgebloed
“Ze was gewoon een rondje hardlopen in de wijk en heeft de man niet zien aankomen”, vertelt de officier van justitie in de rechtbank.

Lees ook  Ex-militair krijgt levenslang voor moord op achtjarig meisje

“Ze had geluk dat het overdag gebeurde en dat ze snel werd gevonden. Anders was ze doodgebloed.” De vrouw raakte zwaargewond.

Buurtbewoners verklaarden destijds aan Hart van Nederland zich onveilig te voelen na de steekpartij.

“Ik vind het een heel akelig idee dat je zo nietsvermoedend gewoon over straat loopt en dan in het voorbijgaan neergestoken kunt worden”, aldus een bewoonster

Twee andere vrouwen gestoken
Volgens de officier van justitie gebeurde het steken van twee andere vrouwen op 7 en 20 januari in Eindhoven op dezelfde manier.

Zij wil daarom een bewegingsexpert laten kijken naar de onduidelijke beelden van het laatste incident.

Lees ook  Fietsster (55) in bosjes getrokken en seksueel misbruikt, ook meisje bijna van fiets getrokken

“Dan kunnen we de camerabeelden vergelijken, zodat hij kan zien of A. hier mogelijk ook bij betrokken is geweest.” Voor de andere steekpartijen zal de man dan mogelijk ook nog worden vervolgd.

Om te zien of Shire A. psychisch in orde is, zal de man worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum, besloot de rechtbank maandag. Eerder onderzoek door een psycholoog leverde onvoldoende op.

De volgende zitting is op 31 augustus. Ook dan zal de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld.

‘Hond ouder echtpaar dood na trap van boze buurman’, politie kan niks doen door gebrek aan bewijs

Gevonden voorwerp werpt mogelijk nieuw licht op zaak vermoorde Ichelle