in

Man die glazenwasser van 10 meter naar beneden duwde aangehouden: ‘Maar ik wil geen wraak’

De Haagse politie heeft vrijdag de bewoner aangehouden die eind vorige maand in de Schilderswijk glazenwasser Michel op 10 meter hoogte van zijn ladder duwde.

De 39-jarige Hagenaar wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling.

De zaak zorgde landelijk voor grote verontwaardiging. Michel ligt nog steeds in het ziekenhuis. ,,Ik mis mijn oog wel, hoor.’’

Het is alweer ruim een maand geleden dat Michel van 10 meter hoogte naar beneden viel, maar hersteld is hij nog lang niet.

,,Ik ga elke dag vooruit, maar helaas gaat het nog niet snel genoeg’’, vertelt hij. De verwondingen aan zijn lichaam zijn zo ernstig dat zijn revalidatie nog een lange tijd gaat duren, weet hij nu.

De kans dat hij weer snel op de ladder stapt, is nihil. Niet alleen zijn zijn knie, hand en pols zijn verbrijzeld door de harde val. Ook heeft Michel nu definitief te horen gekregen dat hij met één oog nooit meer zal zien.

Leren
Dat was wel even slikken voor de Hagenaar. ,,Met het andere oog gaat het gelukkig goed, maar ik mis ’m wel hoor. Als je ze beide hebt, sta je er niet bij stil, maar nu ik hem niet meer heb…’’

Het leven met één oog is wel even wennen voor hem. Het gaat nu ook wel eens mis, bijvoorbeeld als hij iets vast wil pakken. ,,Dat moet ik nog allemaal leren, maar het zal wel goed komen’’, zegt hij hoopvol.

Lees ook  Leraar deelt foto van kapotte tong: “Resultaat van mijn verslaving aan energiedrank”

Michel blijft ook, ondanks wat hem is overkomen, opvallend positief. ,,Ik heb wel even een dip gehad, maar ik mag blij zijn dat ik nog leef.

Ik mag dus niet klagen.’’ Over de aanhouding van de verdachte heeft hij gemengde gevoelens. Michel vertelt dat hij eigenlijk niet van de wraak is. ,,Je moet ook kunnen vergeven.’’

Hij was dan ook eerst niet eens van plan om aangifte te doen tegen de bewoner die hem van de ladder duwde. Dit gebeurde na een woordenwisseling over de betaling van 15 euro.

Straffen
Uiteindelijk besloot hij het toch te doen. ,,Ik heb er een hele lange tijd over getwijfeld, maar om de kosten te verhalen, moet je toch aangifte doen. Het is niet zo dat ik hem wil straffen.’’

Wel vindt hij het een kwalijke zaak dat de verdachte nog steeds geen excuses heeft aangeboden voor wat hij hem heeft aangedaan.

Voorlopig kan Michel nog weinig doen. Met krukken lopen is nog lastig vanwege zijn verbrijzelde hand en pols.

Daarom gebruikt hij nu een rollator, die hij met een hand duwt als hij bijvoorbeeld naar het toilet moet. ,,We komen vooruit.

Lees ook  40 p*rnosterren met en zonder make-up: van aartslelijk tot plots bloedge*l (foto’s)

Dat is het belangrijkste. Het had slechter gekund.’’ Binnenkort mag Michel naar een revalidatiecentrum, waar hij verder kan werken aan zijn herstel.

”Ik kan me niet voorstel­len dat ze me aan mijn lot overlaten”
– Michel

Waar hij daarna naartoe moet, is nog onduidelijk. Michel heeft namelijk geen eigen woning, legt hij uit.

Voorheen sliep hij bij vrienden, omdat hij geen betaalbare woning kon vinden. Maar dat zal nu lastig worden, vreest hij.

,,Het is sowieso al lastig met corona. Makkelijk is anders, maar we zien wel. Ik kan me niet voorstellen dat ze me aan mijn lot overlaten.’’

Michel is dankbaar met alle reacties die hij kreeg. Vanuit heel Nederland gaven mensen hem steun nadat zijn verhaal in het AD kwam. Ook werd er geld ingezameld voor de medische kosten.

Het heeft ruim een maand geduurd voordat de verdachte is aangehouden. Het incident vond plaats op 14 december.

Volgens een politiewoordvoerder moest er eerst grondig onderzoek worden gedaan. Zo is er uitgebreid buurtonderzoek geweest, en zijn er getuigen gehoord.

,,Daar is wat tijd overheen gegaan’’, legt hij uit. De politie denkt nu genoeg te hebben om hem te kunnen vervolgen.

Vanochtend werd de man, die net in de Schilderswijk was komen wonen, uit zijn huis opgehaald. Hij zit nu in hechtenis.

Ook Katja Schuurman slachtoffer van aanranding: “Ik had zeker 180 aangiften kunnen doen”

In tranen: ontlading bij Johnny de Mol in talkshow