in ,

Man bestelt hotdogs, frieten en bier en laat fooi van 13.500 euro achter

Het personeel van Stumble Inn Bar & Grill in Londonderry, in de Amerikaanse staat New Hampshire, werd wel erg rijkelijk beloond voor hun geboden goede service. Een klant liet namelijk een fooi van 16.000 dollar achter.

De hongerige klant ging aan de buitenbar zitten en bestelde twee hotdogs, frietjes, een cola, een biertje en een shot tequila.

Alles samen voor goed dertig dollar. Hij betaalde met zijn betaalkaart. Op de bon schreef hij zelf het fooibedrag: 16.000 dollar oftewel een kleine 13.500 euro. Dat melden Amerikaanse media.

„Geef het niet allemaal op één plek uit”, grapte de klant tegen de barman, volgens Mike Zarella, eigenaar van de Stumble Inn Bar & Grill in Londonderry.

Lees ook  Nederlandse toerist rijdt in Frankrijk student dood, deed 'per ongeluk’ aan spookrijden

Het personeel sprak de klant aan met de vraag of hij wel zeker was van wat hij gedaan had. Toen hij van ja knikte, bedankten ze hem.

De fooi was op 12 juni achtergelaten, maar Zarella deed zijn verhaal pas onlangs, omdat hij eerst wilde kijken of de betaling er ook daadwerkelijk zou komen. Dat is intussen gebeurd.

Ongeveer een week nadat de klant de fikse fooi had achtergelaten, begon hij regelmatig terug te komen en kreeg Zarella de kans om met hem te praten.

Lees ook  Ophef om realityserie Famke Louise: Bizar dat je je eigen kind direct zo exploiteert

„Ik ging naar hem toe en ging bij hem zitten, en ik bedankte hem en zei tegen hem: ’Weet je het zeker? Omdat we ons niet op ons gemak voelen met dit bedrag’”, zei Zarella.

„Als hij een fout had gemaakt en het terug had gevraagd, hadden we het teruggegeven, maar hij zei: ’Nee, ik wil dat ze dat geld hebben.’”

Terwijl de acht barmannen die in de ploeg werkten de fooi gewoon onderling hadden kunnen verdelen, besloten ze ook de de vier medewerkers in de keuken te laten meedelen. Al met al houden ze er allemaal een leuk fooibedrag aan over.

Amsterdammer (28) overleden na botsing Sloterdijk: man vast voor rijden onder invloed

Meisje 11 bevallen – vader onbekend