in ,

Man beschermt meer dan 300 honden tegen orkaan door ze in huis te nemen

Eind 2020 bedreigde een orkaan de kust van Cancun, in Mexico. Ricardo Pimental zag dat hij weinig opties had.

Ricardo runt Tierra de Animales, een dierenasiel dat zich omgeven door jungle aan de rand van Cancun bevindt.

The Dodo meldt dat hij negen jaar lang voor meer dan 500 dieren heeft gezorgd, waaronder zwerfkatten, honden, kippen, kalkoenen, paarden, schapen, varkens, koeien en ezels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Santuario Tierra de Animales (@tierradeanimales)


Hij wist dat de kennels niet bestand zouden zijn tegen een categorie 4-orkaan, dus nam hij een veelgeprezen beslissing: alle honden werden uitgenodigd om bij hem thuis te logeren!

Het klinkt wellicht eenvoudiger dan het is. Meer dan 300 honden naar binnen brengen is geen simpele opgave.

Het nam Ricardo en zijn vrijwilligers vijf uur in beslag om alle viervoeters binnenshuis te krijgen, voordat de orkaan aan land kwam.

“’We moesten ze twee aan twee aan de lijn brengen”, vertelde Ricardo. “Sommigen van hen zijn bang of weten niet hoe ze aan de lijn moeten lopen, dus we moesten ze naar het huis dragen, maar uiteindelijk was het de moeite waard omdat ze allemaal veilig zijn.”

In een klein huis, met zoveel dieren, ligt een behoorlijke rommel in de lijn van verwachting. Echter, iedereen leek het goed met elkaar te kunnen vinden. “Ze gedroegen zich eigenlijk de hele nacht heel braaf”, zei hij.

Gelukkig was de orkaan toen deze Ricardo en de honden bereikte afgezwakt tot categorie 2, maar de harde winden lieten nog wel schade achter.

“De volgende ochtend, toen de orkaan voorbij was, moesten we veel reparaties uitvoeren en op alle plekken [van de dieren] bomen en takken verwijderen. Dus bleven ze de volgende dag in huis tot 17 of 18 uur.”

“Natuurlijk hing er een vreselijke geur in het huis en ze maakten een paar dingen kapot, maar niets om spijt van te krijgen”, voegde hij eraan toe. “Ik zou het indien nodig nog een miljoen keer doen.”

Ricardo werk nu aan het bouwen van orkaanbestendige schuilplaatsen op zijn terrein, zodat alle dieren voldoende bescherming kunnen krijgen.

En hij hoopt nog meer dieren op te vangen, zodat geen enkel dier nog een nacht op straat door hoeft te brengen.

Lees ook  Diep in de bossen van Vietnam ligt een verborgen geheim. Een prachtige ondergrondse grot waar je mond van zal openvallen!

Diesel bijna net zo duur als benzine

Aanhoudingen in onderzoek naar paardenmishandelingen