in

Man (63) met geweld beroofd tijdens verkoop van horloge van 25.000 euro: “Slachtoffer nodigde kandidaat-koper thuis uit”

In Kortenberg is een 63-jarige man het slachtoffer geworden van diefstal met geweld nadat hij een horloge ter waarde van 25.000 euro probeerde te verkopen.

De zestiger had de kandidaat-koper leren kennen via 2dehands.be en nodigde hem thuis in Kortenberg uit. De verdachte sloeg de man neer en ging aan de haal met het peperdure uurwerk.

Woensdagochtend omstreeks 7.52 uur verwittigde een 63-jarige man uit Kortenberg de hulpdiensten, nadat hij het slachtoffer werd van een diefstal met geweld.

Het slachtoffer had op de website 2dehands.be een uurwerk met een waarde van 25.000 euro te koop aangeboden.

“Een kandidaat-koper kwam op afspraak naar zijn woning”, meldt het parket van Leuven. “Na een gesprek in de woning toonde het slachtoffer het uurwerk.

Daarop werd hij geslagen en heeft de kandidaat-koper de vlucht genomen met het uurwerk. Het parket van Leuven werd verwittigd en het labo kwam ter plaatse. De verdachte is voorlopig voortvluchtig.”

Lees ook  Tamara (20) kan niet naar buiten in deze kou: ‘Ik heb het syndroom van Raynaud’

Tips
Het verdere onderzoek wordt gevoerd door de politie van PZ HerKo. Zij waarschuwen voor het afspreken met een koper of verkoper via internet.

Wanneer je voor een tweedehands goed afspreekt met de koper of verkoper, bijvoorbeeld om de goederen te testen of om ze op te halen, is het belangrijk om je vooraf zo goed als mogelijk te informeren”, stelt politiewoordvoerder Nick Gyselinck.

“Vaak vind je informatie terug over kopers en verkopers op de tweehandssite zelf, maar ook Google kan je heel wat informatie opleveren.

Probeer voor de fysieke afspraak ook steeds telefonisch met elkaar in contact te treden. Doe dit bij voorkeur met een telefoonnummer dat niet kan worden gelinkt aan je adres.

Lees ook  ‘Een man met een garnaaltje van 15cm komt er bij mij niet in’, zegt Linda

Dit voorafgaande gesprek kan je toelaten om bijkomende informatie te vragen. De gouden tip is steeds:

‘Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook’. Loop als koper ook zeker niet in de val om vooraf geld over te maken.”

“Vermijd om af te spreken in of aan je woning en geef ook nooit je adres als dat niet nodig is. Ontmoet elkaar op plaatsen waar het druk is, bijvoorbeeld de parking van een warenhuis.

Laat je bij voorkeur door iemand vergezellen. Dit doe je zeker als de koper of verkoper bij je thuis moet langskomen”, besluit politiezone HerKo.

Sylvie Meis openhartig: ’Ik doe het maar 1 keer per week’

Aha: dít is waarom vrouwenonderbroeken een strikje hebben