in

Man (44) die vrouw poep van eigen kinderen liet eten voor jaren de cel in

Een 44-jarige Utrechter die jarenlang zijn vrouw mishandelde en zijn kinderen dwong daaraan mee te doen is veroordeeld tot negen jaar cel. Meest gruwelijke details?

Hij liet zijn vrouw de ontlasting eten en drinken van hun eigen kinderen, sleepte haar door het huis met een nijptang aan haar tong en gooide olie over haar clit*ris. Aan het slaan en schoppen moesten de kinderen verplicht meedoen.

Met de veroordeling van de man kunnen de slachtoffers zo goed en kwaad als dat gaat proberen alles een plekje te geven.

Want wat er zich dertien jaar lang in het huis van het Utrechtse gezin afspeelde, is nauwelijks met een pen te beschrijven.

Hij zegt dat alle aantijgingen ‘bij elkaar verzonnen en op elkaar afgestemd zijn’, maar zowel de vrouw als de kinderen gaven zeer gedetailleerde verklaringen bij de politieverhoren.

Lees ook  Steekpartij op school in Groningen: 1 gewonde, dader vlucht op scooter

Inclusief details die ieders voorstellingsvermogen ver te buiten gaan. Excessief, veelvuldig en mensonterend, zo omschreef de rechtbank de gruweldaden.

Geen tbs
De rechtbank Midden-Nederland ging niet mee in de eis van het Openbaar Ministerie om aan de lange celstraf ook tbs met dwangverpleging te koppelen

,,Sinds de aangifte hebben verschillende deskundigen geprobeerd om een beeld te schetsen van de man.

Hij weigert alleen iedere medewerking. Zo is juridisch ook niet vast komen te staan of de man lijdt aan een stoornis. Het is daarom voor de rechtbank ook niet mogelijk om een tbs-maatregel op te leggen.’’

”Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met de manier waarop de man zijn gezin terrori­seer­de”

Rechtbank
Over de strafmaat zegt de rechtbank: ,,Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met de manier waarop de man zijn gezin terroriseerde. Ook weegt de rechtbank mee dat de man niet wilde meewerken aan onderzoek met deskundigen.’’

Lees ook  Toeriste dood teruggevonden na bezoek aan paradijselijk strand op Kreta

Eerwraak
Het Openbaar Ministerie had – indien er geen tbs-straf zou volgen – een celstraf van acht jaar geëist. De rechtbank vindt dat te weinig en vonnist derhalve een jaar langer.

Ook houdt de rechtbank rekening met de bevindingen van deskundigen, die stellen dat er een gerede kans is op eerwraak.

De familie van de veroordeelde verdachte vindt het namelijk niet kunnen dat de vrouw alle vuile was buiten heeft gehangen en is naar de politie gestapt.

Om die reden is er een contactverbod opgelegd. Daardoor mag de man na het uitzitten van zijn straf zijn vrouw en kinderen niet opzoeken.

Arbeidsmigrant krijgt belastingkorting die Nederlander niet krijgt

Woning van coronapatiënt beklad in Waadhoeke: ‘Covid = fake’