in ,

’Man (28) sterft na 300 squats om verbreken avondklok’

Een Filipijnse man is overleden nadat hij door de politie werd gedwongen tot driehonderd squats, een soort gymnastiekoefeningen. De squats waren zijn straf voor het verbreken van de lockdown.

Dat melden vrienden en familie aan een correspondent van The Telegraph. Darren Manaog Peñaredondo (28) werd opgenomen in het ziekenhuis en stierf een dag na de vernederende straf. De officiële doodsoorzaak is een beroerte.

Lees ook  Buren worden gek van gekreun buurvrouw: Zelfs hun eigen baby wordt er wakker van

’Handen op jullie oren!’
De Filipijnen kennen een zeer strenge lockdown. Een van de maatregelen is een avondklok. Peñaredondo werd gepakt toen hij na 18.00 uur drinkwater wilde gaan kopen, samen met familie en vrienden.

Zijn vriendin, Reichelyn Balce, vertelt tegen The Telegraph dat het gezelschap vervolgens 100 squats moest doen en tegelijkertijd de oren moest vasthouden.

Lees ook  Steeds meer winkels gooien deuren open, en meerdere gemeenten vinden dat goed

De politie keek toe. De groep haalde de honderd niet. Daardoor moest alles opnieuw. Na in totaal zo’n driehonderd oefeningen stortte Peñaredondo in elkaar.

Volgens een patholoog kunnen de oefeningen hebben bijgedragen aan het sterven. De politie ontkent de oefeningen en zegt de mensen wel in een rij te hebben gezet om daarna ’de regels uit te leggen’.

Zieke peuter Teleza (1,5) heeft eindelijk een Nederlands paspoort voor broodnodige hartoperaties

Man rijdt rond met lijk in bijrijdersstoel