in

Lockdownparty kost feestvierders meer dan 30.000 euro

36 mensen hebben afgelopen weekend een coronaboete gekregen voor een lockdownfeestje in Sint-Gillis.

De politie legde het feest stil na klachten over nachtlawaai. In het Airbnb-appartement zaten 36 dertigers en veertigers.

Sommigen klommen op het dak om aan een boete te ontsnappen. Dat bevestigt de lokale politie na berichtgeving van La Capitale.

De lokale politie van de zone Brussel-Zuid kreeg in de nacht van zaterdag op zondag rond 0.20 uur een oproep vanwege nachtlawaai in de Savoiestraat in Sint-Gillis.

Lees ook  Ontvoerder Cleo in politiecel zwaar mishandeld

De eigenaar van het appartement legde de politie uit dat hij het appartement één nacht verhuurd had aan een groep van vier.

Hij had geprobeerd om een eind te maken aan het lawaai, maar dat was niet gelukt, zo zei hij tegen de politie.

De huurders van het appartement weigerden open te doen voor de politie. Toen agenten de deur probeerden te openen met de reservesleutel lukte dat evenmin. De huurders hadden de sleutel langs de binnenkant op de deur laten steken.

Lees ook  Bob zoekt op zijn 87ste werk anders kan hij de zorg van zijn vrouw niet betalen

Deur geforceerd
Nadat de parketmagistraat toestemming had gegeven, forceerde de politie de deur. Binnen waren 36 feestvierders – dertigers en veertigers. Sommigen waren gevlucht via het dak en probeerden zich op daken van buren te verstoppen.

“Alle aanwezigen zijn geïdentificeerd en kregen een proces-verbaal”, aldus de politie. De totale boete bedraagt minstens 30.250 euro. De organisator van het feestje moet 4.000 euro betalen, de deelnemers kregen elk 750 euro boete.

Bejaarde man betaalde prostituees met zelf geprint geld: ’Zelfs een blinde kon zien dat het nep was’

Tamara (20) kan niet naar buiten in deze kou: ‘Ik heb het syndroom van Raynaud’