in

Lichaam Dean (4) lag verstopt tussen rotsblok­ken op afgelegen parkeer­plaats in Zeeland

De vermiste kleuter Dean Verberckmoes (4) is gisteravond dood teruggevonden in Zeeland. Zijn lichaam was gedumpt op een afgelegen parkeerplaats, aan het water in Neeltje Jans.

“Een plek waar je maar langs één weg kan komen”, zegt woordvoerder Alwin Don van de politie.

Dave De Kock (34), de man die woensdag verdween met Dean, werd eerder op de dag opgepakt na een melding in Meerkerk dat iemand zich verdacht gedroeg.

De politie meldde rond kwart voor zeven gisteravond dat de gezochte Belg opgepakt was, maar dat het kind nog altijd spoorloos was. Onder meer in Vlissingen werd met een politiehelikopter gezocht naar de ontvoerde jongen.

Later op de avond deelde de politie mee dat ze de jongen dood hebben teruggevonden op Neeltje Jans, een werkeiland op de Oosterschelde.

Lees ook  Politie vindt gestolen grafdecoratie Oss terug in kraakpand

Volgens de krant ‘BN De Stem’ heeft Dave De Kock (34) de recherche zelf verteld en getoond waar het lichaam lag verstopt, tussen grote stenen in de buurt van het Topshuis en de toeristische trekpleister het Deltapark op Werkeiland Neeltje Jans.

Rond 22 uur stuitten rechercheurs op een levenloos kinderlichaam, op een meter of 200 vanaf de doorgaande weg aan de waterkant, naast de windmolens.

De politie had “aanwijzingen” dat hij daar zou liggen. Zijn lichaam lag verstopt tussen de rotsblokken.

De verdachte kwamen ze in de namiddag op het spoor na een melding in Meerkerk “dat iemand zich verdacht gedroeg”, zegt Alwin Don van de politie Zeeland West-Brabant.

Lees ook  Ali B slachtoffer van gewapende overval: ‘Ze wilden iets, dat heb ik ze gegeven’

“Een aantal eenheden zijn ernaartoe gegaan en zij hebben die man aangetroffen en aangehouden. Daar in de buurt hebben we ook zijn auto aangetroffen.”

“De moeder van het kindje is door de Belgische politie op de hoogte gebracht van het slechte nieuws”, liet een woordvoerder van de Brabantse politie gisteren weten.

“De locatie op Neeltje Jans beschouwen wij nu als een plaats delict. Er wordt nu forensisch onderzoek gedaan om te achterhalen wat er precies met het kindje gebeurd is.”

Het forensisch onderzoek is gisteravond na de vondst van het lichaam direct van start gegaan.

Het gevangenisparcours van Dave De Kock: overgeplaatst na afranseling, vroeg zelf behandeling tegen drugsverslaving

Slachtoffer wangedrag The Voice: ‘Op dat moment ging hij even voelen’