in

Levenslang voor man die juf tijdens wandeling naar café vermoordde

Een in Engeland wonende Albanees is veroordeeld tot levenslang voor de moord op basisschooldocent Sabina Nessa. De 36-jarige Koci Selamaj viel haar in september vorig jaar aan toen ze van haar huis in Londen onderweg was naar een café. Haar dood leidde tot grote ophef in Engeland.

De 28-jarige Nessa moest vijf minuten lopen van haar huis naar het café waar ze met een vriendin had afgesproken. Tijdens de wandeling viel Selamaj haar van achteren aan. Met een gevarendriehoek sloeg hij haar meermaals op haar hoofd, waarna ze overleed.

Lees ook  Wesley Sneijder is kapot van verdriet: ‘Ernstig ziek door longtumor’

Nessa’s lichaam werd de volgende dag gevonden. Op videobeelden van het park is Selamaj voorafgaand aan de aanval te zien met een capuchon op en een gevarendriehoek in zijn hand.

Selamaj pleitte tijdens de rechtszaak schuldig. Hij moet minstens 36 jaar van zijn celstraf uitzitten. Volgens de aanklager was er sprake van een seksueel motief, hoewel er geen bewijs is dat Nessa ook het slachtoffer was van een seksueel misdrijf, schrijft Sky News. Wel is bewezen dat ze op een zeer gewelddadige manier om het leven is gebracht.

Lees ook  Beschonken bestuurder probeert agent te schoppen en geeft kopstoot tegen politiebus

Voor Nessa werden vorig jaar op meerdere plaatsen in het Verenigd Koninkrijk herdenkingen gehouden. De vrouw stierf een half jaar na de 33-jarige Sarah Everard. Ook zij liep in Londen alleen over straat toen ze om het leven werd gebracht. Voor haar moord werd een politieagent tot levenslang veroordeeld. De moorden op de vrouwen trokken ook wereldwijd veel aandacht.

Gigantische anaconda gevonden in haven Elburg, dier wacht in een vrieskist op baas

Turnleraar tegen rechter: Esmee gedood tijdens stoeipartij