in ,

Let op: jonge eekhoorn die tegen je op klimt, wil niet spelen maar heeft hulp nodig

Je staat even stil tijdens een wandeling in het bos. En ineens is daar een jong eekhoorntje dat naar je toe komt en tegen je broekspijp omhoogklimt.

Het lijkt schattig en je zou denken dat het jonge beestje wil spelen. Maar nee, laten medewerkers van Dierenambulance Nederrijn weten. ,,Ze hebben hulp nodig.”

‘Van jonge eekhoorntjes is bekend dat ze dit doen: tegen mensen opklimmen. Deze eekhoorntjes willen niet spelen en zijn niet tam!

Lees ook  Tandartsen halen 526 tanden uit mond van jongen (7)

Ze zoeken warmte en lijfelijk contact’, laat Dierenambulance weten. Eekhoorn zijn gevoelig voor stress. Juist in die toestand kunnen ze flink bijten.

Als je een hulpbehoevende eekhoorn aantreft, bijvoorbeeld omdat ie tegen je op klimt, zou het beestje kunnen helpen, stellen de medewerkers van de dierenambulance. Hoe?

‘Zet ze warm weg in een afgesloten bak, eventueel met een flesje warm water als kruik. Laat ze met rust en neem contact met ons op zodat wij ze naar de opvang kunnen brengen’, adviseert de Stichting Dierenzorg Nederrijn.

Lees ook  Slang bijt man in de edele delen tijdens toiletbezoek

De dierenambulance werkt voor de gemeenten Rhenen, Wageningen en Rhenen en heeft een post in Heelsum.

Territorium
Jonge eekhoorns moeten in een korte tijd heel veel leren zolang ze bij hun ouders wonen. Als ze een maand of drie oud zijn, worden ze namelijk uit het territorium waarin ze zijn geboren gejaagd en moeten ze hun eigen nootjes gaan doppen. Daar zou je al bijna stress van krijgen.

Man tekent levensgrote jongeheren op de weg om probleem aan te kaarten, mag niet van de politie

Nederlandse vrouw zit half uur vast in 7 meter hoge boom nadat ze haar kat probeert te redden