in ,

Koeien krijgen virtual reality headsets zodat ze denken dat ze buiten zijn

In de winter gaan koeien op stal. Niet per se omdat het te koud voor ze is, maar omdat er buiten geen gras meer groeit en de wei vaak te drassig voor ze wordt.

Izzet Kocak is een boer uit het Turkse Aksaray. Vanwege het winterweer moeten de koeien op stal, maar hij wil liever dat ze denken dat ze buiten op het gras van de zon genieten.

De oplossing die hij hiervoor heeft gevonden is nogal opmerkelijk te noemen. The Sun bericht dat de boer zijn vee heeft voorzien van een virtual reality headset. Zo zien ze weelderige groene velden met een stralend zonnetje.

Lees ook  Hier is een rekensom die heel eenvoudig lijkt, maar toch lastiger is dan je wellicht denkt

De speciale headsets zijn ontworpen door een samenwerking tussen boeren, dierenartsen en ontwikkelaars en werden eerst op een boerderij in de buurt van Moskou getest.

Kocak had de resultaten vernomen, waarbij werd vastgesteld dat koeien gelukkiger werden van een prettige omgeving.

En een blije koe geeft meer melk. Hij probeerde het op twee van zijn dieren. Met succes, want de dagproductie ging van 22 liter naar 27 liter.

Het is niet de eerste keer dat Kocak ‘buiten het kader’ denkt om zijn dieren gelukkiger en productiever te maken.

Lees ook  In dit hotel slaap je letterlijk en figuurlijk tussen de giraffen

Eerder speelde hij klassieke muziek af voor zijn 180 koeien om hun humeur te verbeteren. De man is zo tevreden met de resultaten dat hij van plan is nog 10 headsets te kopen.

“Ze zien een groene weide en het geeft hen een emotionele boost. Ze zijn minder gestrest”, legde hij uit.

Foto’s van de koebeesten met hun brillen zijn viraal gegaan. Het duurde niet lang voordat vergelijkingen met The Matrix werden gemaakt.

De brillen zijn speciaal voor een koe ontwikkeld. Zo kunnen koeien bijvoorbeeld geen rood of groen zien, maar alleen doffe tinten geel en blauw.

Rots breekt af en raakt bootjes met toeristen in Brazilië, minstens 7 doden

Dode vrouw Van der Valk Hotel Wassenaar is Briza Garces Florez