in

Kinderartsen oneens over vaccineren van kinderen onder de 12

De Vereniging van Jeugdartsen en verschillende kinderartsen vinden dat alle kinderen tussen de 5 en 11 jaar een coronavaccinatie moeten kunnen krijgen. Ze wijzen bij Nieuwsuur op de voordelen van vaccinatie, ook bij gezonde jongeren kinderen.

De kinderartsen wijken daarmee af van het standpunt van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Onlangs stelde voorzitter Károly Illy van die organisatie in opiniestukken in het Nederlands Dagblad en Trouw dat hij het oneens is met het pleidooi om jonge gezonde kinderen te vaccineren.

Lees ook  Drugsdealers verloten kerstpakketten met coke, hasj, alcohol en tabak onder klanten

Kinderarts Martine de Vries noemt het standpunt van de NVK nu “veel te eenzijdig”, omdat het “alleen maar uitgaat van het individuele voordeel van het kind”. Ze zegt dat kleine kinderen misschien niet vaak ernstig ziek worden, maar ze kunnen wel andere mensen besmetten. “Daarmee kunnen ze de epidemie voor een deel in stand houden. Dat kan weer tot een lockdown leiden en ook tot het sluiten van scholen. Dat komt uiteindelijk dan weer bij de kinderen zelf terug, maar ook bij de hele samenleving.”

Lees ook  Hengeloër ligt meerdere dagen dood in woning

Illy zegt nu tegen Nieuwsuur dat hij inmiddels vindt dat ouders van gezonde jonge kinderen keuzevrijheid moeten hebben. Hij zegt ook bezig te zijn met een nieuw stuk, waarin hij zal wijzen op de voordelen van vaccinatie.

Voetganger (73) bezwijkt aan verwondingen na ernstig ongeluk op zebrapad

Afscheidsbrief gevonden in huis waar Duits gezin dood werd aangetroffen