in

Kim (31) is op zoek naar wielrenner die haar blinde hondje Sem aanreed en liet liggen: ‘Echt ’n laffe streek’

Een wielrenner heeft het blinde hondje Sem (12) uit Houten maandagavond met zijn fiets overreden en is vervolgens ijskoud doorgereden.

Baasje Kim van Burk (31) is naarstig naar hem op zoek. ,,Ik wil geen geld, maar gewoon een excuus.”

Van Burk woont samen met haar gezin aan de Heemsteedeweg in Houten. Boomertje Sem, een kruising tussen een Maltezer en een Shih Tzu, loopt daar graag los op het erf.

Maandagavond rond 20.50 uur gaat dat behoorlijk mis. ,,Ik hoorde onze andere hond Luna ineens heel vals blaffen, die zat in de bench. Alsof er iemand liep.”

Zwarte strepen
Ze gaat kijken, maar de enige die aan komt lopen – of liever gezegd: strompelen – is hondje Sem. ,,Ze was kreupel en zat onder de zwarte strepen.

Ik had niks gezien, dus ben op onze camera nagegaan wat er was gebeurd. Daar zag ik een in het zwart geklede, atletisch gebouwde wielrenner richting de Overeindseweg/Koppeldijk fietsen.

Sem stak net de weg over en zag niet dat dat het einde van ons erf is, want ze is blind. Meestal ben ik bij haar, maar nu net even niet.”

De wielrenner rijdt eerst met zijn voorwiel en daarna met zijn achterwiel over het hondje heen.

Gelukkig kan Sem zelf, hoewel kreupel, naar huis komen. ,,Ze kwam aan strompelen. Je zag dat ze helemaal met gebogen rug liep, mank aan een pootje.

Lees ook  De poep van jouw hond wordt opgeruimd door deze robot stofzuiger

Haar hele rug vol strepen. Ik dacht eerst aan teer van een brommer, dan ga je al van het ergste uit.”

Ze besluit de spoeddienst van de dierenarts te bellen. ,,Die zei dat ik meteen langs moest komen, dus ik heb Sem opgetild en in de auto gezet.

Ze kreeg een spuitje tegen de pijn en het leek aardig goed te gaan, maar gisteren ging het toch weer minder. Ze kermde helemaal.

Dus toen zijn we teruggaan en bleek er een bult met vocht en bloeduitstortingen in haar ribben te zitten, daar is een trapper terechtgekomen.”

Sorry
Ook haar knieschijf blijkt helemaal kapot, maar vanwege haar leeftijd wil de dierenarts daar niet meer aan opereren.

En over haar hele lichaam zitten strepen en putjes van de ketting. ,,Ze is er lichamelijk heel erg op achteruit gegaan door het ongeluk.

Eerst was ze nog wel actief, maar in die paar minuten is ze fysiek tien jaar ouder geworden. Ze ligt alleen nog op de bank en wil niet meer naar buiten. Stoeien met de andere honden doet ze ook niet meer.”

”Ik wil alleen dat hij even stopte en zei: ‘Sorry, ik ben over je hond heen gereden’’
– Kim van Burk

Van Burk is erg van het ongeluk geschrokken. Vooral het feit dat de wielrenner doorfietste, gaat haar aan het hart.

Lees ook  Vacature: Professionele pizzaproever gezocht

,,Je zag hem eerst met zijn voorwiel, toen met de kettingkast en vervolgens ook nog met het achterwiel over Sem rijden.

Je zag hem echt kijken en daarna doorfietsen. Ik wil alleen dat hij even stopte en zei: ‘Sorry, ik ben over je hond heen gereden.’

Als ik geen camera had hangen, had ik niks geweten! En als ze niet meer was opgestaan, was ik misschien wel te laat bij haar geweest.”

Daarom deelde ze haar verhaal op Facebook, zegt Van Burk. Ook heeft ze donderdag aangifte gedaan bij de politie. ,,Het bericht op Facebook is al driehonderd keer gedeeld.

Dat ging veel harder dan ik had verwacht. Ik denk dat het komt omdat meer mensen last hebben van wielrenners. Ik zie in de reacties dat veel mensen ze asociaal vinden.”

Laffe streek
Hoewel de dierenartskosten niet mis waren, is Van Burk niet uit op geld. ,,Sem liep zelf op de weg. Ik mis gewoon empathie. Dit is zo’n laffe streek.”

Met Sem gaat het naar omstandigheden goed. Ze krijgt pijnstillers voor haar verwondingen en Van Burk denkt dat ze er wel weer bovenop komt.

,,Als zij geen pijn heeft dan ben ik gelukkig.” Ze hoopt dat de wielrenner zich alsnog meldt. ,,Ik wil alleen maar een excuus.”

Na*kte man klimt over hek en richt vernielingen aan

Boeven trappen in hun eigen val met Whatsapp-fraude: ‘Knap opgezette val van een familielid’