in

Kevin (29) bekomt na zinloze aanval in park: “Vele steunbetuigingen en kaartjes van onbekenden doen deugd”

Kevin Janssen (29), een jongeman met een verstandelijke beperking uit Lommel, trok dinsdagnamiddag naar het Barrierspark om zwerfvuil en sluikstort op te ruimen.

Een routinewerk dat grondig werd verstoord door een groepje jongeren, die Kevin in het ziekenhuis sloegen.

Nieuws dat niemand onberoerd laat. Het gezin kan dan ook rekenen op heel wat steunbetuigingen van naasten, maar ook van onbekenden.

Enthousiaste ‘Mooimaker’ Kevin (29) kreeg dinsdag tijdens een opruimactie te maken met zinloos geweld.

Een groep minderjarigen begon hem te slaan, nadat hij hen meermaals vroeg om van zijn gocart af te gaan.

Hij hield er een hersenschudding, een gebarsten oogkas en bovenkaak, maar vooral veel schrik aan over.

“Hij heeft bijna de hele nacht geweend”, vertelt Paula Pinxten, de moeder van Kevin die erg is aangedaan door de feiten.

Twintigtal kaartjes
Maar ook andere mensen beroert het. Dat blijkt uit de vele steunbetuigingen die het gezin krijgt. “Als zo’n incident gebeurt bij iemand met een beperking die daarbovenop nog eens aan de slag is als vrijwilliger, komt dat bijzonder hard binnen.

Lees ook  Dokter haalt iets afschuwelijk uit oor van vrouw dat er tijdens slapen was in geraakt

Op sociale media verschijnen dan ook massaal veel reacties, maar het gezin heeft geen Facebook.

Veel inwoners van Lommel wilden toch iéts doen om hen een hart onder de riem te steken, en stelden daarom voor om kaartjes te sturen”, zegt burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V).

”De mensen die kaartjes sturen vinden het allemaal heel erg wat er is gebeurd. Sommige teksten zijn echt heel aangrij­pend”
– Paula, mama van Kevin

“Wij zijn op de kar gesprongen en hebben besloten dat wie wenst een kaartje kan opsturen naar het stadhuis of dat kan afgeven aan de balie.

Onze medewerkers bezorgen die dan op hun beurt aan Kevin en zijn gezin.” Kevin heeft er ondertussen al een twintigtal ontvangen.

“Ook van onbekenden”, aldus Pinxten. “Ze vinden het allemaal heel erg wat er is gebeurd. Sommige teksten zijn echt heel aangrijpend.”

Lees ook  Vriendin (20) van doodgestoken Jarell (22) belde al eerder op de dag naar de politie om melding te doen van overlast

“Zo’n kaartjes lijken me wel welgekomen, zeker naar de verwerking toe”, zegt burgemeester Nijs nog.

“Ik denk dat Kevin de steun wel aanvoelt, ondanks dat hij ontzettend moe is door het hele gebeuren.

Ik ben gisteravond nog bij hem langs geweest en ik heb voorgesteld om samen het nieuwe buurtpark in Lommel-Barrier wat verderop te openen.

Dat zal vermoedelijk in juni worden opgeleverd. Hij moest er uiteraard even over nadenken. Over een paar weken zullen we nogmaals samenkomen, als hij aan de beterhand is en heeft kunnen laten bezinken wat hem is overkomen. Als hij ervoor openstaat, is hij hoe dan ook meer dan welkom.”

Jeugdrechter
Dinsdag zijn vijf minderjarigen verhoord door de lokale politie van Lommel, waarna vier van hen mochten beschikken.

Eén iemand – een vijftienjarige jongeman – werd woensdag opnieuw verhoord, waarna hij werd voorgeleid bij de jeugdrechter. Die heeft ‘een gepaste maatregel’ opgelegd, zo klinkt het bij het parket van Limburg.

1.300 baby’s in Brazilië bezweken aan gevolgen van coronavirus

Man steekt buurman neer voor ogen dochtertje: ‘Ga bij andere allochtonen wonen, zeiden ze’