in

Ken jij dit verdwenen snoepgoed van vroeger nog?

Als kind konden we er niet genoeg van krijgen, misschien nog steeds niet, maar dat laten we maar even in het midden. We hebben het natuurlijk over snoepgoed. Toch zijn er in de loop der tijden een aantal heerlijke varianten van snoep verdwenen die jij je vast nog wel kunt herinneren of leuke tijden mee hebt beleefd. Wij zetten er een aantal op een rijtje, benieuwd of je ze allemaal nog kent…

Kapitein Koek
Kan jij je deze ontbijtkoek met witte sterretjes van suiker op de zijkant nog herinneren? Vroeger was het ongekend succes, mede door hun gekke papegaai: Kapitein Koek! Uiteindelijk werd deze nostalgische ontbijtkoek van Peijnenburg vervangen door ‘Sprookjesboom’ Bekijk hieronder nog eens die bijna nostalgische reclame van Kapitein Koek.

Lees ook  Man belooft vrouw zijn nier, maar berooft haar van 500 euro en bestelt escortdame

Donald Duck kauwgom
Deze mierzoete kauwgom waarvan de smaak na 4 keer kauwen was verdwenen kan jij je misschien nog wel herinneren. Vele kinderen waren vroeger dol op deze Donald Duck kauwgommetjes.
Het mooiste vond je natuurlijk het kleine stripje dat je erbij kreeg. In sommige gevallen was dat zelfs een plak-tattoo.

Chocolade sigaretten
Als je er nu over nadenkt is het natuurlijk waanzin dat er vroeger chocolade sigaretten voor kinderen werden verkocht. Menig kind speelde hier natuurlijk ‘roken’ mee na en je kan je voorstellen dat de EU uiteindelijk heeft besloten om chocolade sigaretten te verbieden. Aan de ene kant jammer, want vroeger waren ze zeker geliefd. Helemaal rondom 5 december wanneer je ze in je schoen vond!

Lees ook  Iemand interesse? Blondine uit ‘Blijven Slapen’ zoekt man die dagelijks op haar kont wil slaan

Chiclets Kauwgom
Misschien was dit vroeger wel het bekendste kauwgom-merk, dat mede zo bekend is geworden doordat het werd uitgedeeld bij tankstations in de jaren 70. In het begin werd deze kauwgom alleen in pepermunt-smaak verkocht, maar daar kwam snel verandering in.

Frufoo toetje
Het Fruufo toetje valt officieel niet onder de noemer snoep, maar menig kind was dol op dit aardbeientoetje. Het Suprise-ei bestaat nog steeds, maar vroeger hoorde daar ook het Frufoo toetje bij. In het midden van de yoghurt zat namelijk een klein speeltje.

Plas bloed in voortuin leidt tot vondst dode man in huis Loon op Zand

Bouchra D. verdacht van moord op halfzus Anouk, slachtoffer met verschillende messen gestoken