in

Kat Boefje na zeven jaar gemummificeerd teruggevonden in monumentaal pand in Zeist

In een monumentaal pand in Zeist is tijdens een verbouwing een gemummificeerde kat gevonden. Toen de dierenambulance het beestje ophaalde, bleek het huisdier te zijn gechipt en de chip gewoon nog te werken. Zo werd al snel duidelijk dat de kat Boefje heette en sinds 2014 was vermist.

Een overleden kat aantreffen tijdens verbouwwerkzaamheden gebeurt wel vaker, schrijft Dierenambulance Utrecht op Facebook. Maar een gemummificeerd diertje vinden is wel heel uitzonderlijk.

Waardoor de kat gemummificeerd is geraakt, is nog niet helemaal duidelijk. Ambulancemedewerkers troffen de kat vlak achter een schoorsteen aan. Dat zou te maken kunnen hebben met de mummificatie.

Lees ook  Kat te vondeling gelegd met briefje: 'Baasje wil me niet meer'

Kachel
De kat raakte namelijk vermist in de winter, in een tijd dat de kachel veel wordt gebruikt. Op een warm, benauwd plekje bij de schoorsteen kan dat leiden tot omstandigheden waarin een lichaam gemummificeerd raakt.

De vondst maakt wederom duidelijk dat het chippen van huisdieren heel belangrijk is: “Moraal van het verhaal: chip uw dier en registreer het goed.

Lees ook  Woede om opzettelijk aanrijding zwaan: ’Tractor dwars door de berm over zwaan heen’

Ook in zulke gevallen kan het uitsluitsel geven. En bent u uw dier kwijt? Weet dat het zelfs na 7 jaar mogelijk is”, aldus de medewerkers van de dierenambulance.

De eigenaresse van Boefje is blij met de vondst van haar kat: ,,Onze lieve Boef. Na 7 jaar toch nog gevonden en dat geeft rust.

We wisten al wel dat je er niet meer was, anders was je heus wel naar ons teruggekomen”, schrijft ze onder de Facebookpost van Dierenambulance Utrecht.

Man (20) die vijftig valse banksites bouwde is veroordeeld tot omscholing naar ethisch hacker

Kind (5) aangereden, automobiliste rijdt door en agent krijgt kopstoot van familielid