in ,

Jongetje helpt vader om voor te vroeg geboren tweelingboertjes te zorgen

In het geval van te vroeg geboren baby’s adviseren veel artsen huid-op-huidcontact. Dit is een uiterst belangrijk moment en het wordt in veel ziekenhuizen aanbevolen.

Deze foto van een jongetje en zijn vader, die een moment van huid-op-contact met een te vroeg geboren tweeling deelde, ging viraal.

De foto werd in 2015 genomen door het Hvidovre ziekenhuis in het Deense Kopenhagen en door de organisatie Forældre og Fødsel gedeeld.

Lees ook  Vervuilers worden betrapt op dumpen afval langs snelweg en moeten alles oprapen

We zijn gewend om foto’s van pasgeboren baby’tjes met hun moeders te zien, maar niet zo vaak met vaders of broertjes en zusjes. Het is daarom ook heel belangrijk (en aandoenlijk) om ze op deze manier te zien deelnemen.

NINO Birth Organisation (Neuroscience for Improved Neonatal Results) stelt dat de borst van ouders beter de temperatuur kan regelen dan een couveuse. Het baby’tje wordt rustiger en komt sneller aan.

Lees ook  Mannen Met Een BMW Dragen Graag Vrouwenondergoed, Blijkt Uit Onderzoek

Daarnaast toont onderzoek aan dat de bacteriën van de ouders huid, het risico op infecties verminderen.

Deze foto is zeer ontroerend en is een herinnering aan hoe belangrijk familie en liefde zijn in de eerste momenten van het leven van een baby. Huid-op-huidcontact wordt steeds meer toegepast. Een goede ontwikkeling, of niet soms?

Badr Hari breekt wéér neus, GLORY cancelt evenement

ANWB verkoopt binnen twee dagen alle 2000 knalgele campingpakken: ‘Onze grootste hit’