in

Jongetje (9) in Spanje ontvoerd en vermoord tijdens Halloweenfeestje

Een negenjarig jongetje uit Lardero, een gemeente in het noorden van Spanje, werd donderdag ontvoerd toen hij met vriendjes in het park Halloween vierde. Hij werd kort nadien levenloos aangetroffen in de armen van een man die in het verleden al veroordeeld werd voor aanranding en moord.

Volgens Spaanse media vierde Alex (9) samen met zijn vriendjes Halloween in een lokaal park. Hij had zich voor de gelegenheid verkleed als het meisje uit de horrorfilm The Exorcist.

Omstreeks 20.25 uur ‘s avonds sloeg een elfjarig vriendinnetje van Alex alarm. Ze waarschuwde haar ouders, die zich op dat ogenblik in een winkel vlak aan het park bevonden, en wees naar de deuropening van een gebouw op amper 50 meter van het park, waarin een man Alex zou hebben meegenomen. Haar moeder verwittigde meteen de hulpdiensten, terwijl verschillende ouders zich naar het gebouw haastten. Drie mannen troffen het kind levenloos aan in de armen van zijn vermeende moordenaar op de overloop van de derde verdieping.

Lees ook  Man wil zelfmoord plegen en gaat laatste sigaret roken als hij iets in de struiken hoort

Eerstehulpverleners kwamen ter plaatse, maar konden het kind niet meer reanimeren.

De 54-jarige verdachte werd meteen gearresteerd. De man heeft al meerdere misdaden op zijn palmares. In 1993 werd hij veroordeeld tot 7 jaar cel voor de aanranding van een minderjarig meisje, in 1998 kreeg hij 30 jaar cel voor de verkrachting en moord van een vrouwelijke vastgoedmakelaar die hij 17 messteken had toegebracht. De man was sinds april 2020 voorwaardelijk vrij. Volgens buurtbewoners heeft hij al meermaals geprobeerd om kinderen te ontvoeren en werd de politie al verscheidene keren opgetrommeld omdat hij zou geprobeerd hebben om kinderen uit de buurt te ontvoeren.

Lees ook  Alison (18) in coma na medische fout: ‘Anesthesist drukte een 0 te veel in op zijn toetsenbord’

Een autopsie moet nog uitwijzen hoe Alex precies om het leven kwam.

Vader bevrijdt dochter (4) en zoon (6) uit huis van veroordeelde pedofiel: “Buur lokte mijn kinderen met snoepjes”

Agent gefilmd die liggende demonstrant tegen hoofd schopt: ‘Totaal losgeslagen diender’