in

Jongerenwerker (44) liet kwetsbare jongeren vechten in eigen ‘Fight Club’

De raadkamer van de rechtbank heeft het voorarrest van de jongerenwerker, de 44-jarige Sjef Z., inmiddels met drie maanden verlengd. Volgens 1Limburg zou de man, die in dienst was van welzijnsorganisatie Trajekt, gevechten tussen kwetsbare jongeren hebben georganiseerd en deze ook hebben gefilmd.

Echte gevechten
De jongeren werd verteld welke rol ze moesten aannemen. Soms ‘speelden’ ze het slachtoffer en moesten ze zich laten mishandelen, soms moesten ze juist ‘spelen’ dat ze iemand anders mishandelden. De gevechten waren echter geen spel, maar vonden daadwerkelijk plaats.

Lees ook  Geniaal: De ‘Borrelplank’ voor je huisdier is een hit op het internet

De opnames zouden gebundeld worden tot een film, denken aan de Amerikaanse film Fight Club. Eerder maakte welzijnsorganisatie Trajekt ook al een film, ook daar was jongerenwerker Sjef Z. bij betrokken. De slachtoffers vonden het dus niet gek dat hij dit keer weer aan ‘een film werkte’.

Geen aangifte
Volgens de regionale omroep loopt er ook een onderzoek tegen een paar betrokken jongeren, maar daarover wilde een woordvoerster van het OM niets zeggen. Directeur Ward Vijgen van Trajekt laat aan 1Limburg weten dat er geen aangifte is gedaan tegen Sjef Z. “Daar zien we geen aanleiding toe omdat er al een onderzoek loopt.”

Lees ook  Man met 848 getatoeëerde vierkantjes wordt ‘menselijk schaakbord’ genoemd. “Ik niesde zwarte inkt!”

Dode en meerdere gewonden bij flatbrand

Man rooft binnen een uur de bankrekeningen leeg van twee ouderen uit Raalte