in ,

Jongen (7) zegt dat hij “trots is op zijn litteken” nadat hij voor gevaarlijke hond sprong om zusje te redden

Een 7-jarige jongen die voor een gemene hond sprong om zijn zusje te redden, zegt dat hij trots is op zijn littekens.

Bridger Walker bevond zich in juli 2020 met zijn 4-jarige zusje in het huis van een vriend in Wyoming toen een 1-jarige Duitse herder hen aanviel terwijl ze buiten in de achtertuin waren.

Bridger, toen 6 jaar oud, sprong zonder aarzelen voor zijn zusje om haar te beschermen en werd in het gezicht gebeten door de hond. Dat meldde NBC News in juli 2020.

De jongen bleef achter met wrede littekens op het gezicht en heeft sindsdien meerdere operaties ondergaan om de wond, die 90 hechtingen nodig had, te herstellen.

Maar Bridger zei toen: “Als er iemand moest sterven, vond ik dat ik het moest zijn.”

De nu 7-jarige held staat nog steeds achter die woorden. Zijn vader Robert Walker zei dat zijn zoon niet eens last heeft van zijn litteken, hij is er trots op.

“Mijn vrouw en ik vroegen hem: ‘Wil je dat het weggaat?’ En hij antwoordde: ‘Ik wil niet dat het helemaal weggaat,’” vertelde de vader van vijf aan People.

“Bridger ziet zijn litteken als iets om trots op te zijn, maar hij ziet het ook niet als iets wat representatief is voor zijn moedige daad.

Hij ziet het gewoon als: ‘Ik was een broer en dat is wat broers doen. Het is een herinnering dat zijn zus niet gewond is geraakt, en dat ze in orde is.”

Lees ook  Afghaanse tolken vrezen dat taliban wraak neemt op hun families en eisen plek op evacuatielijst


Zijn tante, Nikki Walker, deelde toen zijn verhaal. Op Instagram schreef de trotse tante het volgende: “Mijn neefje is een held die zijn kleine zusje heeft gered van een aanvallende hond.”

Ze vervolgde: “Hij ging zelf de aanval aan zodat de hond zijn zusje niet te pakken zou krijgen. Later zei hij: ‘Als er iemand zou sterven, vond ik dat ik het moest zijn.’ Hij is gisteravond uit het ziekenhuis thuisgekomen.

Ik weet dat de kans klein is, maar ik wil contact opnemen met de Avengers en andere helden, zodat ze meer te weten komen over deze nieuwste aanwinst in hun gelederen.”

In haar post tagde ze een aantal “superheld” beroemdheden, waaronder Robert Downey Jr, die Ironman speelde en Chris Evans, die Captain America speelde, en ze reageerden allebei op het verhaal met videoboodschappen voor de jonge held.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nikki Walker (@nicolenoelwalker)


Maar Bridgers vader zei dat zijn zoon het niet prettig vindt om een held genoemd te worden.

“Het stoort hem soms bijna wanneer hij een held wordt genoemd, omdat hij denkt, ‘Misschien had ik meer kunnen doen om haar te beschermen,’” zei hij.

De familie is zo dankbaar dat zo veel helden van hun zoon contact hebben opgenomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nikki Walker (@nicolenoelwalker)


“Chris Evans zijn video was geweldig. Bridger kon niet blijer zijn geweest,” zei zijn vader. “Toen hij met Tom Holland sprak, was hij waarschijnlijk het meest onder de indruk van de sterren, want dat was een live-gesprek, dus dat heeft zeker indruk gemaakt… Zijn emotionele herstel was echt een wereldwijde inspanning en dat was zo speciaal voor ons.”

Lees ook  Gaby Blaaser deelt foto zonder kleren met pot Nutella in d’r klauwen

Ondanks dat Bridger zoveel operaties heeft moeten doorstaan, is er nog steeds meer werk te doen.

“We moeten nog een beetje werken aan het oppervlakkige, rode deel ervan, maar structureel ziet alles er zo veel beter uit,” zei dermatoloog Dr. Dhaval Bhanusali, die na het zien van zijn verhaal aanbood om hem naar zijn praktijk in New York te vliegen en een gratis behandeling te geven.


“Ik heb altijd tegen Robert gezegd: ‘Als Bridger op de middelbare school zit, wil ik dat dit een verhaal is dat hij vertelt, niet een herinnering die hij elke dag opnieuw moet beleven.’ En ik denk dat we die situatie zullen hebben,” voegde de aardige dokter eraan toe.

Andere Hollywoodsterren die hem hebben gefeliciteerd zijn Anne Hathaway en Mark Ruffalo.


Wat is Bridger een ware held. Zijn altruistische daad is een inspiratie, en ik ben blij dat hij goed herstelt en alle liefde en aandacht krijgt die hij verdient.

Gezin in auto beschoten op snelweg bij Deventer

Artsen voeren spoedkeizersnede uit, maar verstijven als ze de zeldzame huidafwijking van de baby zien