in

Jongen (15) neergestoken en overleden op verjaardagsfeestje: dader blijkt jarige (19) zelf

De 15-jarige M.M. uit Brugge is vrijdagavond om het leven gekomen na een steekpartij tijdens een verjaardagsfeestje in het Belgische Oostkamp.

Dat bevestigt het Brugse parket. Intussen is duidelijk dat de jarige J.D. (19) het slachtoffer neerstak toen die laatste met een stroomstootwapen arriveerde op zijn feestje, samen met een of twee kompanen.

Het slachtoffer zeeg rond 21.30 uur neer op straat in de wijk Nieuwenhove en werd aangetroffen door buurtbewoners, in een plas bloed.

De buurtbewoners zagen ook twee auto’s wegscheuren en heel wat jongeren te voet op de vlucht slaan.

In een woning vlakbij was namelijk een verjaardagsfeest met luide muziek aan de gang, voor de bewoner die net 19 jaar werd.

Lees ook  Vrouw (22) vermoordt eigen hond met duct tape

Toen M.M. (15) naar verluidt met een taser aankwam op het feestje, voelde bewoner J.D. (19) zich bedreigd.

Hij probeerde zich naar eigen zeggen te verdedigen om geen stroomstoot te krijgen en haalde uit met een mes, op straat. Daarna sloeg hij op de vlucht, samen met anderen.

De getuigen probeerden het slachtoffer tevergeefs te reanimeren en verwittigden de hulpdiensten. De jongeman stierf echter aan zijn verwondingen.

De politie arresteerde twee personen die in shock ter plaatse waren gebleven. Twee anderen kwamen zichzelf aangeven op de plaats van de feiten. In de loop van de avond en nacht werden alle andere gevluchte aanwezigen gearresteerd na een klopjacht.

Lees ook  Moeder laat eigen dochter ver krachten: “Maar je was wel al zestien”

Het parket bevestigt dat er elf arrestanten zijn, waarvan tien meerderjarigen en één minderjarige. De oudste is 23 jaar, de jongste 16.

“Er is een autopsie bezig om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te bepalen. De elf arrestanten worden verhoord door de onderzoeksrechter.

Daarbij hopen we meer te weten komen over de omstandigheden en de juiste aanleiding van de feiten.

Op basis van de verklaringen zal beslist worden wie voor de onderzoeksrechter komt met het oog op een aanhouding”, reageert procureur Frank Demeester van het Brugse parket.

Het lijkt erop dat het om een uit de hand gelopen afrekening in het drugsmilieu gaat, ondanks de zeer jonge leeftijd van het slachtoffer.

Peuter van 2 schiet zichzelf in het hoofd en overlijdt

Dode (54) man gevonden in park