in

Jonge vrouwen in Alkmaar mishandeld en beroofd door groep jongeren

Twee vrouwen van zeventien en achttien jaar zijn dinsdagavond door een groep van acht jongeren mishandeld. Ook zijn de jonge slachtoffers van hun spullen beroofd. De rovers zijn nog spoorloos, de politie is dringend op zoek naar getuigen.

De tieners liepen rond 20.45 uur langs een speelplein op het Doelenveld, in het centrum van de Noord-Hollandse stad, toen ze door een de groep werden aangesproken. De jonge vrouwen negeerden dit, waarop de jongeren de twee probeerden te intimideren door om ze heen te fietsen. Daarna werd van een van de slachtoffers haar zonnebril en telefoon afgepakt.

Geschopt en geslagen
Toen een van de jongeren de bril expres op de grond kapot gooide, pakte de eigenaresse de dief bij zijn arm. Dat moest ze bekopen met een klap, waarna een vechtpartij ontstond waarbij beide vrouwen werden geslagen en geschopt. Ze raakten daarbij lichtgewond. De jongeren gingen er vervolgens vandoor met allebei hun telefoons.

Lees ook  Automobilist (20) verongelukt in het Zeeuwse Kapelle

Bijna een dag later lopen de daders nog altijd vrij rond, de politie heeft namelijk alleen een summier signalement van drie leden van de groep. De politie roept daarom mensen die de gewelddadige beroving hebben gezien of beelden van de mishandeling hebben dringend op om zich te melden.

Signalement daders
Een van de verdachte is een jongen van rond de veertien à vijftien jaar. Hij is ongeveer 1,70 meter lang, heeft een donkere huidskleur, kort zwart haar en een slank postuur. De andere vechtersbaas is een jongen van dezelfde leeftijd, lengte en postuur, met een getinte huidskleur en kort donker haar. Hij droeg een wit t-shirt en een zwarte bril en zat op een fiets.

Lees ook  Rapper Lil’ Kleine beroofd en bijna doodgeschoten in Rotterdam

De derde verdachte is een meisje van rond de zestien jaar met een witte huidskleur en een slank postuur. Zij is rond de 1,60 meter lang, heeft blond golvend haar met highlights en droeg een rood Adidas-shirt. Een van de andere rovers reed op een turquoise Vespa-scooter met een zwart zitje.

Zoon (32) hakt in Hierden met slagersmes in op zijn moeder: ‘U bent als een beest tekeergegaan’

Avontuurlijke peuter loopt weg uit kinderopvang, begeleiders hebben niks door