in

Jonge vrouw met Down meegelokt en aangerand: ‘Ze durft niet meer naar buiten’

Een 22-jarige vrouw met het syndroom van Down is maandag meegelokt en aangerand in Heerlen. Dat vertelt de moeder van de vrouw aan 1Limburg. “We willen niet dat deze man nog een slachtoffer maakt”, waarschuwt ze.

De jonge vrouw maakte maandag rond 10 uur op de Vinkenstraat een wandeling met de hond, toen ze werd meegelokt door een man. Vervolgens greep hij haar bij haar borsten. Zij wilde dit niet, maakte dat duidelijk en ging naar huis, aldus haar moeder Yvonne.

Lees ook  Zo pakt de Nederlandse politie coronademonstranten aan

De aanranding heeft flinke sporen achtergelaten bij de vrouw. “We hadden haar net zover dat ze zelfstandig naar buiten ging, zoals de hond uitlaten. Maar dat durft ze nu niet meer”, vertelt de moeder van het slachtoffer.

Waarschuwen
Ondanks inzet van de politie is de dader nog niet gevonden. Er is aangifte gedaan en de zaak ligt nu in handen van zedenrechercheurs, zo meldt de regionale omroep. De verdachte zou iemand zijn die bij de groenvoorziening werkt, zegt de moeder.

Lees ook  Zien: Jeroen Rietbergen is terug: “Je raadt nooit waar hij heen gaat!”

“We willen niet dat deze man nog een slachtoffer maakt”, deelt Yvonne. “We willen vooral waarschuwen. Vandaar ook dat ik een oproep op sociale media heb gedaan, daar krijg ik veel reacties op. Ook van ouders die iets soortgelijks in de buurt hebben meegemaakt.” Yvonne hoopt dat getuigen of mensen met camerabeelden zich melden bij de politie.

Trudy moest gedwongen haar kind afstaan: ‘Baby werd tussen haar benen weggehaald’

Hanny leeft in energiearmoede: ‘Verwarming staat in de winter op 5 graden’