in

Jonge fietser (12) overlijdt nadat auto hem schept bij oversteken kruising in Tilburg

Een 12-jarig kind is dinsdagmiddag overleden na een ernstige aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde toen hij op een fiets de kruising van de Broekhovenseweg en de Ringbaan-Zuid in Tilburg wilde oversteken.

De auto reed op de Ringbaan-Zuid en schepte de fietser, die vanaf de Broekhovenseweg de kruising wilde oversteken.

Een omstander, die het ongeluk zag gebeuren rond 17.00 uur, verleende de jonge fietser eerste hulp.

Daarna is het slachtoffertje door hulpdiensten gereanimeerd en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Die hulp mocht niet meer baten, hij overleed aan zijn verwondingen.

‘Verschrikkelijk om dit te zien als ouder’
Het ongeluk gebeurde vlak voor restaurant Döner World. De eigenaar zag het niet gebeuren, maar laat weten ‘erg geschrokken’ te zijn door wat hij zag, toen hij na de harde klap naar buiten stapte.

Lees ook  Omikron inmiddels bij 123 mensen in Nederland vastgesteld

,,Ik zag hoe iemand naar de gewonde jongen rende en begon met reanimeren, terwijl iemand anders een auto op de weg parkeerde zodat het verkeer ze niet zou raken.”

Zelf belde hij met de hulpdiensten en dacht aan zijn eigen kinderen van 9 en 11 jaar. ,,Verschrikkelijk om dit te zien als ouder en wat is dit erg voor zijn ouders.

Lees ook  Vrouw (50) zeer ernstig mishandeld door man met hamer

Ik weet niet hoe ik ga slapen vannacht, zo’n heftig beeld gaat niet zomaar uit mijn hoofd. Dit vergeet ik nooit meer.”

Terwijl hij het werk in de kebabzaak probeert voort te zetten, doet de politie onderzoek op de straat.

Onderzoek
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het dramatische ongeval, om onder andere de snelheid te achterhalen waarmee het voertuig reed.

Hierbij worden een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld en getuigen verhoord. De automobilist, waarvan de gegevens volgens de politie nog onbekend zijn, wordt later uitgebreid verhoord. De weg was lange tijd afgezet voor onderzoek.

Drama op crèche: man met kapmes doodt drie kinderen

Vader (68) vrijgesproken van ‘400 keer ver krachting’ van zoontje