in

Jong meisje krijgt klappen in gezicht als ze geen mondkapje draagt in tram: ‘Ze was in shock’

Een minderjarig meisje is mishandeld nadat een man het er niet mee eens was dat zij geen mondkapje droeg in de tram in Zoetermeer.

De politie is nu op zoek naar de verdachte en een andere getuige. ,,Het meisje was flabbergasted en in shock”, zegt rechercheur Piet Corveleijn, die de zaak onderzoekt.

Het slachtoffer pakte op vrijdag 1 oktober de Randstadrail in Zoetermeer, op weg naar station De Leyens.

Vlak na haar stapt een man in, die tegenover haar gaat zitten. Hij maakt er vervolgens een opmerking over dat het meisje geen mondkapje draagt.

Wanneer de tram bijna bij halte De Leyens is, loopt het meisje naar de uitgang van de tram. De man volgt haar en spreekt haar bij het uitstappen opnieuw aan over het niet dragen van een mondkapje.

Lees ook  Groot aantal labradors aangetroffen tijdens succesvolle actie bij broodfokker

Van de schrik laat de jonge vrouw haar mobiel uit haar handen vallen. Ze raapt hem op en neemt afstand van de man, maar dan gaat het mis.

”Het meisje was erg aangedaan en heeft maanden niet van de Randsta­drail gebruik durven te maken”
– Piet Corveleijn, Recherche

,,Vlak voor de deuren open gaan, geeft hij haar twee harde klappen in haar gezicht”, meldt de politie.

Een getuige van de mishandeling komt tussen de man en het slachtoffer en neemt laatstgenoemde mee naar een andere uitgang. Op het perron wordt ze opgevangen door twee andere vrouwen.

Een andere reiziger laat het er niet bij zitten, gaat achter de man aan en neemt hem mee terug naar het meisje om zijn excuses aan te bieden.

Dat doe hij dan ook en geeft haar een knuffel. ,,Ze liet het maar over zich heen komen, ze wilde maar één ding: snel naar huis”, zegt Corvelijn in het opsporingsprogramma Team West.

Lees ook  S*ks met de buren: Het begon met het lenen van een hogedrukspuit…

,,Ik heb onlangs nog contact gehad met haar moeder”, vervolgt de rechercheur. ,,Het meisje was erg aangedaan en heeft maanden niet van de Randstadrail gebruik durven te maken.

Het gaat nu beter met haar, maar het heeft haar veel leed gebracht. Het is goed dat de man excuses heeft aangeboden, maar toch willen we hem graag ter verantwoording roepen. Want dit gedrag kan niet getolereerd worden. Niemand mag voor eigen rechter spelen.”

Naast de verdachte is de politie ook nog op zoek naar een getuige. Een vrouw zou het meisje nog hebben aangesproken en gezegd dat ze de man kent. Met die vrouw komt de recherche graag in contact.

Bredase wordt aangerand bij Heksenwiel: ‘Weet je wat je krijgt voor je verjaardag? Mij!’

Slachtoffer verkrachting (78) ontsnapte aan de dood: ‘Er is grof geweld gebruikt’