in

‘Johan Derksen legt schuld seksueel wangedrag bij vrouwen’

Het Parool is niet te spreken over de houding van Johan Derksen in de misbruikschandalen bij Ajax en The Voice. De krant schrijft dat Johan duidelijk in het ‘ok-boomer-hoekje’ zit.

Johan Derksen lijkt het storend te vinden dat al die dames in de media hun verhaal delen over zich misdragende mannen. De Talpa-vrouwen die hun beklag deden bij het AD? Laf, zo meent de moppersnor. De Ajax-vrouwen die een boekje open deden bij het NRC Handelsblad? Slapjanussen, oordeelt Johan.

Niet anders verwacht
In de tv-rubriek van columnist Han Lips wordt Johan zwaar op de korrel genomen. De krant wil niet meer kijken naar zijn mening. “Wat had je verwacht? Derksen die nu eens pal voor de vrouwen in het verhaal ging staan? Die de tijdsgeest zou aanvoelen en zou besluiten: wij mannen moeten beter?”

Lees ook  Zieke lerares komt school binnen en heeft geen idee wat haar in de gang staat te wachten

De column vervolgt: “Derksen nestelde zich maandagavond alweer knus in zijn ok-boomer-hoekje en besloot dat de verantwoordelijkheid bij de vrouwen lag.”

Moeten vrouwen actiever zijn?
Derksen vindt dat vrouwen zich actiever moeten zetten tegen grensoverschrijdend gedrag van mannen. “Ik denk dat je het als vrouw in de kiem moet smoren”, liet hij optekenen.

Lees ook  Jongetje helpt vader om voor te vroeg geboren tweelingboertjes te zorgen

Ook is Johan van mening dat de vrouwen dit intern moeten proberen op te lossen, alvorens naar de media te stappen. “Ik vind ook – je krijgt heel Nederland over je heen als je kritisch bent over die vrouwen – dat zo’n vrouw die naar het NRC stapt… Die had eigenlijk naar de hoogste baas van Ajax moeten stappen…”

Johan zal zich vermoedelijk niet te veel aantrekken van de column in Het Parool. VI Vandaag blijkt immers met meer dan een miljoen kijkers een echt kijkcijferkanon.

Dave De K. wil in Nederland worden berecht

Elizabeth vindt zichzelf ‘te knap om te daten’ en start biedingsoorlog: “Mannen willen 60.000 euro betalen” (foto’s)