in

Politie maakt pijnlijke fout: oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad leeft nog

Een pijnlijke misser voor de Amsterdamse Politie, maandagmiddag bevestigde zij dat oud-Ajacied Jergé Hoefdraad was overleden, maar dat blijkt niet te kloppen. De politie biedt nu excuses aan voor de fout. Eerder op de dag liet een woordvoerder weten dat de 35-jarige Hoefdraad die zondag werd neergestoken in Amsterdam-Zuidoost aan zijn verwondingen was overleden.

De politie wilde niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer, maar volgens meerdere bronnen zou het om de oud-voetballer gaan.

In kritieke toestand
“Tot onze spijt is vanmiddag ten onrechte het bericht gemeld van overlijden van het 35-jarige slachtoffer van het schietincident op de Stekkenbergweg,” schrijft de politie op Twitter. De situatie van de voetballer blijkt nog steeds ongewijzigd te zijn: hij ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Lees ook  Moeder uit Bleskensgraaf misbruikt haar zoon van 10

De politie heeft inmiddels contact gehad met de familie van het slachtoffer. “We betreuren dit zeer en bieden onze excuses aan aan zijn familie,” zeggen ze hierover.

Hoofdverdachte in beeld
De politie liet eerder weten inmiddels een hoofdverdachte in beeld te hebben en roept deze dringend op om zich te melden. Anders zal een arrestatie volgen.

Hoefdraad zou aan het eind van een muziekfeest aan de Stekkenbergweg een ruzie hebben willen sussen. Daarna werd meteen op de oud-voetballer geschoten. De ex-profvoetballer is vervolgens zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij een spoedoperatie onderging. Vandaag overleed hij dus alsnog aan zijn verwondingen.

Lees ook  Honderden Poolse geestelijken zouden 368 kinderen in de afgelopen twee jaar hebben mis bruikt

Carrière
Hoefdraad begon zijn carrière in de jeugd van Ajax, waar hij speelde met onder meer Urby Emanuelson en Ryan Babel. Het eerste elftal haalde hij in de hoofdstad echter nooit.

Later speelde de aanvaller als profspeler nog voor clubs als RKC Waalwijk, Almere City en SC Cambuur. De meeste wedstrijden in zijn carrière speelde hij voor Telstar uit Velsen. Inmiddels heeft hij een amateurcontract bij ASC De Volewijckers in Amsterdam.

Dodelijke steekpartij tussen 15-jarige jongens lijkt afgesproken ruzie

Slaag jij er wel in om dit wiskundige raadseltje op te lossen? Goed kijken is het halve werk!