in

Jaar na overlijden Bibian Mentel: Edwin Spee deelt haar grote geheim

Edwin Spee brengt vandaag een boek uit over zijn overleden vrouw Bibian Mentel. Toen ze ziek was en te maken kreeg met de ene tegenslag na de andere, wist Bibian positief te blijven. In het boek onthult Edwin een jaar na haar overlijden het geheim daarachter.

Haar lichaam gaf op na een lange strijd tegen kanker, maar haar geest was niet kapot te krijgen. Hoeveel tegenslagen Bibian ook kreeg, ze bleef altijd positief. Hoe ze dat deed onthult Edwin in het boek dat hij met hulp van cabaretier Peter Heerschop schreef.

Hoe kan het dat Bibian altijd positief bleef?
,,Het boek is ontstaan doordat wij nog steeds de vraag kregen: hoe kan het nou dat Bibian zo positief bleef, ondanks alles wat er gebeurde?”, legt Edwin uit in gesprek met het AD.

Lees ook  Autokakker ging even helemaal los in parkeerkelder van appartementengebouw

Bibian had liefde voor het noodlot, het onvermijdelijke, zo legt Edwin uit. ,,Zij zag dat het leven nog steeds mooi was, ook toen haar been werd afgezet, ook toen ze in een rolstoel terechtkwam. Ze bleef maar genieten, tot het allerlaatste aan toe.”

Bibian’s grootste zorg
Haar motto heeft ervoor gezorgd dat Edwin zich door het afgelopen jaar heen kon slaan. Haar positiviteit zorgde er niet alleen voor dat haar gezin de draad weer op kon pakken na haar overlijden, maar was ook een voorbeeld voor anderen. ,,Dat ze haar kracht heeft doorgegeven, maakte het afgelopen jaar gemakkelijker. Toen ik een vriendje van me sprak, die net als veel anderen ook vond dat ik eigenlijk te snel een nieuwe vriendin had gevonden, zei ik hem dat Bibian het juist te laat had gevonden”, aldus Edwin.

Lees ook  ’Nederlander verdrinkt voor de ogen van zijn kinderen in Italië’

,,Bibian wilde dat we verder zouden leven. Haar grootste plezier zou zijn dat de kinderen en ik weer genieten. Het was haar grootste zorg of dat wel zou lukken. Juist omdat het leven maar zo kort is. Ook al zijn er natuurlijk ook momenten dat het verdriet je overvalt.”

As uitstrooien
Morgen is de sterfdag van Bibian en daarom vliegt Edwin vanmiddag naar Oostenrijk. Daar gaat hij samen met Julian, de zoon van Bibian, naar de hoge berg in Hintertux waar Bibian zoveel trainde. ,,Morgen gaan we de berg oplopen naar het hoogste punt om haar as uit te strooien.”

Heftige beelden: zo werd Mark Gillis bruut overvallen en mishandeld

Jonge moeder (22) verliest pasgeboren baby op akelige wijze: kindje stikt in borstmelk en sterft