in ,

Italië verkoopt weer huizen voor 1 euro in de buurt van populair skigebied!

Veel dorpen en kleinere steden in Italië kampen met leegloop doordat jongeren naar de grote steden trekken. Hierdoor werden er de afgelopen jaren al meerdere malen huizen te koop aangeboden voor de stuntprijs van één euro.

Ook nu worden er weer huizen voor de prijs van een hamburger bij McDonald’s aangeboden, deze keer in het dorp Pratola Peligna, vlakbij het populair skigebied in de Apennijnen!

Goedkope woningen
De gelukkige eigenaar van deze goedkope woningen zal niet alleen een koopje bemachtigen, hij heeft ook gemakkelijk toegang tot de nabijgelegen wintersportresorts Roccaraso en Pescassserol.

Abruzzo is de nieuwste regio in Italië die huizen gaat aanbieden via het populaire huisschema van €1, met tot 250 huizen te koop, maar er zijn enkele addertjes onder het gras.

Allereerst zijn de huizen meestal opknappers die in slechte staat zijn achtergelaten en die grondig moeten worden gerenoveerd.

Lees ook  Nieuwe foto opgedoken van André Hazes jr.: “Ziet er niet best uit”

Dit betekent dat je een flinke investering moet doen om je goedkope eigendom op te knappen om het weer aan de levensstandaard te brengen.

Veel steden hebben ook tijdschema’s opgelegd aan kopers, waardoor ze een bepaalde hoeveelheid tijd hebben om de huizen op te knappen.

De autoriteiten van Abruzzen zijn nog een stap verder gegaan door te zeggen dat er € 10.000 in rekening wordt gebracht als ze geen renovatieplannen binnen zes maanden indienen.

Eigenaren worden ook aangemoedigd om renovaties binnen drie jaar af te ronden. Beschikbare woningen zijn te zien op de website. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met deze woning omdat ze veel werk vergen.

Prijzen woningen
Het is ook vermeldenswaard dat niet elk huis uiteindelijk voor slechts € 1 wordt verkocht. Sommige huizen gingen uiteindelijk voor € 5.000 of zelfs € 20.000 nadat ze een biedingsoorlog voor potentiële kopers hadden ontketend toen ze werden geveild.

Lees ook  Twee voetgangers (19 en 20) overleden bij aanrijding Loon op Zand

Niet alle woningen gaan onder de hamer, maar ze hebben over het algemeen allemaal een langdurig aanvraagproces om de juiste eigenaar te vinden.

Volgens The Independent moet je ook juridische kosten in rekening brengen die kunnen oplopen tot ongeveer € 3.000 als je in het buitenland koopt, evenals eventuele deposito’s.

Het idee van de €1 woningen regeling is om meer mensen aan te moedigen om in minder bevolkte gebieden van Italië te wonen.

Als deze huizen de komende jaren worden verbeterd en bewoond, wordt dat ook meer waard geacht voor de steden dan ze voor de volle prijs te verkopen. Goedkope woningen via de regeling zijn beschikbaar in ongeveer 25 Italiaanse gemeenten.

Wanneer je met de familie een dagje naar de dierentuin of pretpark gaat, maak dan gebruik van deze tip!

Gelukzak loopt favoriete ‘natuur-actrice’ tegen het lijf en zij heeft pikante verrassing voor hem