in ,

Indrukwekkende rij lichtjes gespot die ‘als trein’ boven Brabant beweegt, UFO Meldpunt stroomt vol

Vlogen tientallen drones precies achter elkaar door de lucht of was het een baan van goed zichtbare sterren?

Het UFO Meldpunt Nederland kreeg over de rij lichtjes die vrijdagavond boven Brabant werd gespot flink wat meldingen binnen.

,,Terwijl ik van het toilet kwam riep mijn vrouw mij geschrokken naar buiten”, schrijft iemand die de lichtjes boven Roosendaal zag.

,,We waren getuige van de reeks die van west naar oost bewoog.” Hij deed een melding bij het meldpunt voor Unidentified flying objects, en was zeker niet de enige die dat deed.

Het gaat om zestig lichtjes die gedurende vijf minuten rond 22.45 uur boven Nederland te zien waren.

Lees ook  Oma (83) verslaafd aan datingapp Tinder: ‘S*ks met vijftig jongemannen in acht maanden tijd’

Op Twitter stroomden ook reacties binnen van spotters. Sommigen waren verbaasd, anderen wisten meteen wat er te zien was: de Starlink-satellieten van SpaceX.

Het bedrijf van Elon Musk lanceerde op 18 maart vanaf het Kennedy Space Center in Florida zijn satellieten, die in een baan om de aarde zijn gebracht. Ze zijn al eerder gespot en zullen zeker ook vaker te zien zijn.

Netwerk
,,Het is een heel indrukwekkend en spectaculair verschijnsel”, zei wetenschapsjournalist Govert Schilling eerder.

,,In het begin zitten ze heel dicht op elkaar en zijn ze als een lijn van ‘heldere sterren’ te zien. In de loop van de tijd waaieren ze uit en worden ze op grotere hoogte gebracht. Na een tijdje zijn ze niet meer te zien.”

Lees ook  Hersentumor van klein meisje verdwijnt wonderbaarlijk, ouders zeggen dat “God haar genas”

In totaal wil het bedrijf van Musk zo’n 12.000 van deze kunstmanen de ruimte in schieten. Het netwerk moet gaan zorgen voor een nieuwe generatie internet met hoge kwaliteit en lage kosten.


Winkelend publiek beschoten op Times Square, ook 4-jarig meisje gewond

Politieagenten Landelijke Eenheid Driebergen gaan elkaar te lijf