in

“Ik schrok dat hij zo groot was en heb gestoken”: 19-jarige moordenaar van Leander (32) geeft warrige uitleg

De 19-jarige jongen die op 6 maart Leander Quintyn (32) doodstak op straat in Tielt, blijft twee maanden langer in de cel. Zowel voor zijn advocaat als voor de nabestaanden, blijft het onduidelijk waarom Jarod D. de dertiger in koelen bloede op straat vermoordde. “Ik schrok dat hij zo groot was en heb gestoken”, zou de tiener verklaard hebben tijdens de reconstructie.

Jarod D. kwam Leander die bewuste 6 maart kort voor middernacht toevallig tegen op straat. De dertiger was een vriend gaan helpen met werken in de tuin en was op weg naar huis. Hoewel hij en z’n latere moordenaar in elkaars buurt wonen, kenden ze elkaar niet. Zonder enige aanleiding – zo zegt ook D. zelf – werd Leander in koelen bloede op straat omgebracht met verschillende messteken.

Lees ook  Hans Kazàn met spoed opgenomen in Spaans ziekenhuis

Psychiatrisch verslag
Doordat er geen link is tussen dader en slachtoffer stonden de speurders aanvankelijk voor een raadsel. Eind april kwam er toch een doorbraak en kon Jarod D. worden aangehouden. Hij bekende Leander te hebben doodgestoken, maar over z’n motief blijft tot vandaag veel onduidelijkheid bestaan. D. zou zelf niet weten wat hem precies bezielde. Hij verklaarde “dat er iets geknakt was in z’n hoofd”. “Leander draaide zich om, ik verschoot dat hij zo groot was en heb gestoken”, beweerde hij dan weer tijdens de reconstructie die in juni plaatsvond.

Lees ook  Vrouw met rollator meerdere keren overreden door auto

Ook voor de advocaat van de verdachte blijft het motief voor de steekpartij onduidelijk. “Het verslag van de gerechtspsychiater zal voor ons essentieel zijn”, zegt meester Randall Huysentruyt. “Het blijft echter nog wachten op zijn bevindingen.” In afwachting daarvan verlengde de Brugse raadkamer de aanhouding van Jarod D. vrijdagmorgen opnieuw met twee maanden.

Vrouw die aan seks verslaafd was, had soms wel vijf keer per dag seks

Politie treft half geknipte man aan op plat dak tijdens verplichte sluiting, kapper ontkent dat hij open was: “Ken die man niet”