in

Idioten verspreiden beelden van zwaargewonde Peter R. de Vries via social media! Doe dit aub niet.

Heel heftig nieuws vanuit Amsterdam: misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) zou zijn neergeschoten. Volgens Het Parool is hij geraakt in zijn hoofd en zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Naast zijn werk als journalist is De Vries ook actief als voetbalmakelaar. Inmiddels is het bericht door meerdere bronnen bevestigd.

Het zou volgens de krant van Amsterdam gaan om een schietpartij op de Lange Leidsedwarsstraat, waar het televisieprogramma RTL Boulevard wordt opgenomen. De Vries was daar dinsdagavond te gast in de studio. Na de tv-uitzending zou hij dus door zijn hoofd zijn geschoten. Inmiddels is er forensische opsporingsteam aanwezig om onderzoek te verrichten. Een politiehelikopter is eveneens gezien in de omgeving van de laffe daad. Volgens De Telegraaf werd hij van dichtbij neergeschoten. Het Algemeen Dagblad spreekt over ‘meerdere schoten. De NOS spreekt over vijf schoten.

Lees ook  Wetenschap bewijst: dikke mensen zijn gelukkiger

De politie heeft het incident bevestigd en zegt op zoek te zijn naar de dader. Getuigen of mensen met beeldmateriaal wordt opgeroepen om zich te melden. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844. De politie wil nog niet bevestigen of het om De Vries gaat. “Het is gebruikelijk dat we eerst familie benaderen voordat we met een identiteit naar buiten treden”, laat een woordvoerder weten aan het Algemeen Dagblad.

Lees ook  Automobilist rijdt door spoorboom en botst op passerende trein

De Vries is vooral bekend als misdaadjournalist, maar heeft ook een bedrijf als voetbalmakelaar. Hij had onder andere voormalig Ajax-verdediger Leon Bergsma en middenvelder Marc Klok in zijn stal.

Man (32) wil vrouwen onder rokken filmen, maar belandt in het ziekenhuis

Peter R. de Vries zei op dodenlijst Taghi te staan