in

Huissense vader (53) behandelt dochters als honden

Hij heeft zijn 14-jarige dochter één keer een tik gegeven en daar heeft hij spijt van. En in de periode dat hij veel dronk schold hij haar, haar zusje en zijn ex inderdaad regelmatig uit.

Maar een 53-jarige man uit Huissen ontkende vrijdag voor de rechtbank dat hij de kinderen van kleins af aan jarenlang stelselmatig mishandelde. “Afgezien van een corrigerende tik”, voegde hij daar aan toe.

In zijn visie is er sprake geweest van een vechtscheiding met veel geduw en getrek waar de kinderen de dupe van werden.

Maar dat ligt niet alleen aan hem, benadrukte hij, maar ook aan hun moeder. Hij verwijt haar ouderverstoting.

Zij zou de kinderen jarenlang hebben ingefluisterd dat hij een boeman was en de meisjes zouden daar in zijn gaan geloven.

Stelselmatige kindermishandeling
Maar de officier van justitie ziet voldoende bewijs voor stelselmatige kindermishandeling.

Lees ook  Jonge vrouw mogelijk ver kracht na discotheekbezoek in Brussel: “Verschrikkelijk om mijn zus onder het bloed te zien”

Hij vindt eigenlijk dat de verdachte daarvoor de gevangenis in moet, maar omdat dit niet in het belang is van de kinderen hield hij het in zijn strafeis op een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar. ,,Een corrigerende tik bestaat niet”, zei hij.

De zaak kwam aan het rollen toen de kinderen, na eerder aan de moeder te zijn toegewezen, naar de vader moesten.

De oudste weigerde en deed aangifte van mishandelingen. Vervolgens kwamen verhalen bij het zusje en de moeder los over huiselijk geweld.

Leerkrachten en vriendinnetjes hebben meermalen blauwe plekken gezien. Buren hoorden ruzies. ,,De kinderen werden als honden behandeld”, aldus een buurman.

Blauwe plekken
De verdachte had er wel verklaringen voor. De buurman mocht hem niet. En blauwe plekken hebben spelende kinderen al gauw. Hij was er in ieder geval niet verantwoordelijk voor.

Lees ook  Rondje joggen eindigt voor vrouw in nachtmerrie: ver krachter slaat toe

De man werkte destijds als jeugdwerker. Zijn baan is hij inmiddels kwijt, omdat hij geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) meer krijgt sinds de aangiftes.

Op de vraag of hij in de instelling waar hij werkte ook wel eens een ‘corrigerende tik’ uitdeelde, antwoordde hij ontkennend. ,,Dat mag niet. Omdat het kinderen van een ander zijn.”

Na zijn aanhouding kwam hij weer op vrije voeten onder meer onder de voorwaarde dat hij geen contact met zijn kinderen mocht zoeken.

Dat betekent dat hij ze inmiddels al een hele tijd niet heeft gezien. Zijn ex en de kinderen woonden de zitting in een andere zaal met een videoverbinding bij.

Sinds het contactverbod zou het beter gaan met de kinderen, maar ze hebben wel psychische begeleiding voor traumaverwerking.

Uitspraak: over twee weken.

Lidl brengt iconische sneakers terug naar de winkels!

Vier weken oude baby overlijdt nadat dronken moeder op hem in slaap valt