in ,

Hugo de Jonge bedreigt: ‘We weten precies waar ongevaccineerden wonen en waarom ze weigeren!'(Video)

Gisteren kwam de Eerste Kamer bij elkaar om te debatteren over de uitbreiding van de coronamaatregelen. Hugo de Jonge deed echter een uitspraak die bij veel burgers in het verkeerde keelgat schoot. Hij liet tijdens het debat weten dat de overheid weet waar ongevaccineerden wonen aan de hand van hun postcode.

Nieuwe maatregelen
In het debat werd voornamelijk gediscussieerd het verbreden van de QR-code naar niet-essentiële winkels. Dat zou betekenen dat er bij het bezoeken van kledingwinkels, maar ook kapperszaken, een QR-code nodig zal zijn.

‘We weten precies waar ze wonen’
De Jonge spreekt in het debat uit dat ongeveer 11 procent in Nederland niet gevaccineerd is. Senator Henk Otten vroeg De Jonge of hij meer weet over de ongevaccineerden in Nederland: “Kan de minister enigszins aangeven waar die groep zit die zo enorm in de ontkenning zit. En de hele dag bezig is om mensen van het vaccineren af te houden. Is er een bepaald cohort? Of is er een bepaalde leeftijd? Is daar iets over te zeggen?”, vraagt hij.

Lees ook  Winkeliers in Geleen willen zaterdag opengaan

Daar reageert De Jonge op: “We weten vrij goed waar ze wonen, vrij precies. Per postcode weten we waar ze wonen. En we weten vrij goed wat de redenen zijn waarom ze zich niet laten vaccineren.”

Waarna Hugo precies de steden weet op te noemen waar de ongevaccineerden wonen: “Het zijn met name de grote steden; Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan bovenaan. Binnen die grote steden zijn het de oude stadswijken met veel migranten. Daarnaast zijn het de Biblebelt-gemeenten.” Volgens Hugo de Jonge zijn lageropgeleiden en mensen die de overheid niet vertrouwen niet gevaccineerd.

Lees ook  Grapperhaus: koning had zich aan coronaregels moeten houden

Onderzoek: ‘BMW-rijders vertonen meeste psychopathische trekjes’

Jeroen Pauw: “Flauw dat de politiek heel veel neerlegt bij de ongevaccineerden”