in

Horecabroers geliquideerd in McDonald’s

Bij de McDonald’s aan de Floresstraat in Zwolle heeft gisterenavond een schietpartij plaats gevonden.

Daarbij zijn twee personen overleden. De slachtoffers zijn de broers Huseyin Torunlar (foto) en Ali Torunlar.

Schietpartij
De schietpartij vond plaats rond 18.00 uur in het restaurant. Wat de aanleiding is geweest is nog onbekend.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse en starten met de reanimatie van een van de slachtoffers. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar gecanceld nadat bleek dat de man was overleden.

De man zou volgens een getuige samen met nog iemand anders aan een tafel hebben gezeten terwijl ze in het restaurant aan het eten waren.

Lees ook  Middelbare scholen vanaf 31 mei weer helemaal open: 'Veel docenten blijven thuis'

De dader zou vervolgens binnen zijn gekomen, netjes eten hebben besteld en vervolgens met zijn dienblad richting het tweetal zijn gelopen.

Het dienblad plaatste hij vervolgens op de tafel naast de twee mannen waarna hij een pistool uit zijn zak pakte en begon te schieten.

De getuige zat samen met kinderen slechts zo’n 2 á 3 meter van de slachtoffers af. De dader zou zijn hele magazijn op de mannen hebben leeggeschoten. De dodelijke slachtoffers zouden twee Turkse mannen zijn schrijft Boevennieuws.pro.

Lees ook  doodgestoken Jordy (22) kwam op voor gepest zusje

Ali en Huseyin Torunlar
Één van de slachtoffers is volgens meerdere bronnen Huseyin Torunlar. Zijn familie was de eigenaar van restaurant de Sahara aan de Melkmarkt in Zwolle. Het restaurant werd in 2017 gesloten. Het andere slachtoffer zou zijn broer zijn, Ali Torunlar.

Er zijn nog geen verdachte(n) aangehouden. De politie zoekt getuigen en mensen die over mogelijk relevante informatie beschikken die het onderzoek kan helpen.

29-jarige begeleider van zorginstelling aangehouden na bestelen cliënt

Wielermaatje zwaargewonde fietser na tractor-ongeluk: ‘Was enorme pech’