in ,

Hoogbejaard echtpaar (84 en 83) mishandelt elkaar: ‘Wie heeft ons nu weer verraden?’

Een Pijnackers echtpaar van 84 en 83 jaar oud blijft (voorlopig) samenwonen, maar is wel veroordeeld voor het mishandelen van elkaar. ,,Houd eens op met dat kinderachtige gedrag.”

Slaan, stompen, krabben en hardhandig vastpakken. De vrouw (83) greep haar man (84) zelfs een keer bij de keel.

Eén van hun twee zoons komt door de onderlinge irritatie niet meer langs. Hun kleinkinderen zien ze daarom niet meer.

Het hoogbejaarde Pijnackerse echtpaar is niet zo lief voor elkaar, concludeerde de Haagse politierechter al snel. ,,Wat moet ik eigenlijk met jullie aan? Een geldboete, een taakstraf of naar de gevangenis?”

”Wat moet ik eigenlijk met jullie aan? Een geldboete, een taakstraf of naar de gevangenis?”
– Politierechter

De rechter vroeg het nog maar eens aan de twee tachtigers, nog helder bij geest, voor zich in de zaal. Beiden slecht van gehoor, ook niet goed te verstaan.

Gebalde vuist
,,Geen cel, geen geldboete. Wij moeten ons verstand gebruiken”, zegt de vrouw. Een plantsoenendienst ziet de rechter op hun leeftijd ook niet zitten.

,,Ja”, antwoordt haar man, die vooral instemmende geluiden laat horen na zinnen van de rechter, de officier van justitie en zijn vrouw.

Het was voor het eerst dat de eigenlijk al gepensioneerde rechter verdachten trof die ouder waren dan hijzelf.

,,U bent geboren in het jaar dat mijn ouders trouwden”, zegt hij tegen de 84-jarige man tegenover hem.

”Ik ben doof en pakte haar pols beet om te vragen of ze wat harder kon spreken”

In december 2020 stond de politie opnieuw voor de deur van hun woning in Pijnacker. De vrouw werd toen zelfs aangehouden.

Lees ook  Ook papa van Hailey (10) verliest strijd na zware brand

De bewoonster werd hysterisch, zakte op de grond en werkte tegen. Ze sloeg een agente met een gebalde vuist op haar arm.

Maar zo ging dat niet, zegt de vrouw. ,,We stonden in de krappe gang. Ik ben doof en pakte haar pols beet om te vragen of ze wat harder kon spreken.

Ze denkt er het ergste van. De politie was niet zo beleefd tegen mij.” ,,Ja”, voegt haar man nog eens toe.

Verraden
Ze zijn al 58 jaar samen, wonen al 57 jaar in die woning in Pijnacker. ,,Moeten wij dan voor de buren afdruipen”, vraagt de seniore man zich af. In die bijna zes decennia kregen alle woningen in het flatgebouw nieuwe inwoners.

,,We durven geen raam meer open te zetten, niet meer met elkaar te praten”, zegt de vrouw. Dat ze naar elkaar roepen, daar zijn ze het wel over eens. Maar hoe kan dat anders als mijn vrouw slechthorend is, denkt hij.

De politie is sinds december nog eens drie keer langs geweest. ,,Voor niks, een woordenwisseling en een beetje bekvechten”, zegt de vrouw.

,,Dat zijn we wel een keertje zat. Het is schandalig hoe de buren op ons letten.” Wie heeft ons nu weer verraden, zei ze tegen een agent.

Lees ook  Dit gebeurt er als je een gaatje in je tand negeert

”We hebben niet zoveel schik meer met elkaar”

Binnen door corona
De tachtigers probeerden het al eens zonder elkaar. Zij woonde in Den Haag, hij later even verderop in Pijnacker. ,,We hebben niet zoveel schik meer met elkaar”, zegt ze.

Toch belden ze vaak met elkaar en besloten ze toch weer samen verder te gaan. Ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar.

Ze pakten elkaar al vaker fysiek aan. Maar door de coronamaatregelen zitten ze nóg vaker binnen. En ergeren ze zich nog veel meer aan elkaar. Hij mist zijn wekelijkse sjoelmiddagje, zij dan de rust in huis. ,,Door deze ziekte ga je nóg meer op de kleine dingen letten en fouten maken.”

Kinderachtige gedrag
Toch genieten ze nog steeds van hun gezamenlijke avondje kaarten, verraadt de blik van de vrouw. Misschien toch eens een idee om mens-erger-je-niet te spelen, raadt de rechter ze aan.

,,We zijn zóveel jaar getrouwd. Ik wil het samen graag tot een goed einde brengen”, zegt hij. ,,Eigenlijk is het gênant dat we hier zitten”, zegt zij. ,,Houd nou eens op met dat kinderachtige gedrag, denk ik.”

Ze krijgen een voorwaardelijke geldboete van elk 500 euro, met een proeftijd van twee jaar. ,,Een hoop geld, niet leuk om te horen”, zegt hij, terwijl hij zijn vrouw helpt bij het aantrekken van haar jas.

Automobilist rijdt expres in op wielrenner die middelvinger naar hem opsteekt: jaar rijbewijs kwijt

Bizarre moordpoging: man steekt eigen vrouw neer in wc van ziekenhuis