in

Hond verdwaald op vakantie: dier legt zelf weg naar huis af van bijna 400 kilometer

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Dat moet een Franse hond hebben gedacht, toen hij vorige week op vakantie was met zijn eigenaars. ‘Pablo’ reisde helemaal zelf van Saint-Martin-de-Belleville naar Bezouce, een afstand van ongeveer 380 kilometer. “Ik kon het niet geloven”, klinkt het bij een van zijn baasjes.

Catherine, Roger en hun hond Pablo kwamen juist terug van een reis in Italië met de kampeerwagen, toen ze besloten om een tussenstop te maken in Saint-Martin-de-Belleville, zo meldt France Bleu. Iets waar de tweejarige jachtterriër het duidelijk niet mee eens was. Wanneer het koppel Pablo even alleen laat wandelen, besluit hij om zelf op avontuur te gaan.

Lees ook  Maak van iedere kakbeurt een feestje met deze glitterpillen:

“We hebben uren gewacht. We hebben er zelfs de nacht doorgebracht”, vertelt Catherine. Het koppel besluit noodgedwongen om de verdwijning te melden bij de gemeente, en te logeren bij familie die in de buurt woont.


Uren en dagen gaan voorbij. Pas zaterdagavond krijgt het echtpaar verlossend nieuws: een vriend, die het huis bewaakt tijdens hun afwezigheid, stuurt een foto van Pablo: “Ik kon het niet geloven, het was een echt geluksmoment.” Pablo was uitgemergeld, maar nog steeds levend. “We gingen meteen weer naar huis”, zegt Roger.

Lees ook  Het ‘kleinemannensyndroom’ is bewezen: kleine mannen zijn agressiever

Hoe Pablo de enorme afstand heeft overbrugd is een raadsel. Roger en Catherine hopen met getuigenissen van mensen meer te weten te komen. Intussen hebben ze wel al het zekere voor het onzekere genomen, en een gps-halsband aangeschaft voor huismus Pablo.

Enschedese familie in shock na gewelddadige dood Martine (20) in Lissabon: ‘Dit kon niet goed aflopen’

Kannibalistische reuzenslak van 20 centimeteter in opmars