in

Hond sterft in vlammenzee bij grote woningbrand in Tegelen

Bij een grote woningbrand in het Limburgse Tegelen is in de nacht van woensdag op donderdag een hond omgekomen. De bewoners en een paar andere viervoeters konden wel op tijd wegkomen. Het vuur is inmiddels onder controle.

De brand brak even voor 05.00 uur uit in een schuur achter een woning aan de Grotestraat, in het dorpscentrum. Toen de gealarmeerde brandweer ter plaatse kwam was het vuur al overgeslagen naar het huis en het duurde niet lang voordat de vlammen uit het dak sloegen. Acht personen in twee woningen konden op tijd naar de buren vluchten.

Lees ook  Voetganger (73) bezwijkt aan verwondingen na ernstig ongeluk op zebrapad

Hulp te laat voor hond
Ook meerdere honden werden in veiligheid gebracht. Voor één viervoeter kwam de hulp echter de laat: de hond overleed in de vlammenzee. Omdat de brandweer problemen had om aan bluswater te komen, duurde het even voordat het vuur bestreden kon worden. Met een hoogwerker werd een gat in het dak gemaakt om bij de band te kunnen komen.

Lees ook  Gedwongen tot seks met je docent: een leerlinge werd zelfs drie keer zwanger van haar leraar

Uiteindelijk kon worden voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een naastgelegen huis. Rond 07.00 uur werd het sein band meester gegeven. De brandweer is op dit moment bezig met nablussen. Het is nog onbekend hoe het vuur in de schuur heeft kunnen ontstaan. De bewoners van de twee woningen kunnen voorlopig nog niet terug naar huis.

Rutte over stijgende prijzen: mensen met kleine portemonnee moeten maar geduld hebben

Vader steekt eigen kind neer in bijzijn van politie, wordt verdacht van poging tot doodslag