in

Hond in staat van ontbinding gevonden, politie start zoektocht naar baasje

In een zijtak van de Maas heeft een jongen een lugubere vondst gedaan. Vlakbij het Brabantse Vortum-Mullem werd daar een hond dood aangetroffen die er mogelijk al enige tijd lag. Omdat de viervoeter niet als vermist is opgegeven, wordt gevreesd dat het dier mogelijk is gedumpt.

Het vermoeden is dat de hond al langere tijd in het water lag. Het gaat mogelijk om een pitbull of soort van staffordshireterriër met een bruine vacht, maar dat is niet zeker.

Lees ook  Transgender man deelt ongelofelijke voor & na foto’s, en verliest al zijn vrienden en familie…

In staat van ontbinding
“De hond was in verre staat van ontbinding”, vertelt een woordvoerder van de Dierenambulance Brabant Noord-Oost aan Hart van Nederland, die ervan uitgaat dat de hond al zeker een week in het water lag. Er is nog gezocht of het dier een chip had, maar die is niet gevonden.

Lees ook  Vader bevrijdt dochter (4) en zoon (6) uit huis van veroordeelde pedofiel: “Buur lokte mijn kinderen met snoepjes”

Inmiddels is de politie een zoektocht gestart naar het baasje. “De hond heeft in een afgelegen stukje water gelegen”, legt de dierenambulance uit. “Hij is dus niet aangespoeld. Die hond moet daar in gevallen of gegooid zijn.”

Bestuurder vast in laadruimte

Eenden voeren straks verboden: ‘Levensgevaarlijk’