in

Heftige beelden: zo werd Mark Gillis bruut overvallen en mishandeld

Mark Gillis, bekend van een real-life serie, wordt in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november 2021 bij zijn chalet overvallen. Het gebeurt op vakantiepark Prinsenmeer, als Mark na een dag en avond werken tegen 3.00 uur ’s nachts thuis komt.

Zodra hij met zijn sleutel de deur wil openen, wordt Mark aangevallen. Iemand spuit een vloeistof in zijn gezicht. Meteen ontstaat er een worsteling waarbij Mark naar de grond wordt getrokken. Dan komen er nog twee daders bij. Hij krijgt harde klappen en trappen. Ook wordt hij met een taser bewerkt. Als Mark zijn telefoon laat vallen, wordt die opgepakt door een van de daders.

Dan wordt hij door de drie mannen mee naar binnen getrokken. Daar wordt hij met tie-rips en duct tape vastgebonden. Ondertussen roepen de daders dat ze naar de kluis willen. Mark probeert duidelijk te maken dat die er niet is. Mark verzet zich hevig, maar krijgt alleen maar meer klappen en trappen. Een van de daders wurgt hem bijna om hem in bedwang te houden.

Terwijl één van de daders bij Mark blijft, gaan de andere twee op zoek naar de kluis en waardevolle spullen in huis. Laden worden overhoop gehaald, kastjes opengetrokken. Ze grissen een dure zonnebril, horloges en een portemonnee mee. Maar een kluis vinden ze niet. Dan houdt het op. De daders vertrekken en laten Mark achter.

De daders gingen ontzettend tekeer. Waarom vraag je je af. Zoveel geweld was echt niet nodig. Het belangrijkste aanknopingspunt zijn de bewakingsbeelden met daarop de drie daders. Mogelijk is er sprake van een vierde verdachte: Op de beelden zien we in de bosjes een knipperend lichtje. Zou daar iemand op de uitkijk staan?

Lees ook  Irene Schouten gaat naar de Olympische Spelen en deelt hele pikante foto!

Als u een vermoeden heeft wie de mannen op deze beelden kunnen zijn, laat het dan meteen weten!

Dader 1

– gewatteerde lichtkleurige heupjas

– capuchon, daaronder pet

Dader 2

– slank

– donkere capuchon van sweater

– donkere strakke korte jas (embleem)

– donkere sneakers

Dader 3

– gezet

– gewatteerde jas, camouflageprint

– trendy spijkerbroek met scheuren

– ‘wandelschoenen’

In het signalement van de daders zijn er een paar details die hopelijk iemand meer kunnen zeggen. Zo droeg de eerste dader een gewatteerde lichtkleurige jas en een capuchon met daaronder een pet. Dader twee is slank, heeft ook een capuchon, een strakke korte jas met een embleem en hij droeg donkere sneakers. Dader drie is meer gezet, droeg een jas met camouflageprint, een trendy spijkerbroek met scheuren en wandelschoenen.

Aanknopingspunten
En dan zijn er nog wat interessante aanknopingspunten. Een paar dagen voor de overval zijn er namelijk personen op het park gezien die wij graag willen spreken. Eerst op 4 november. Dan zien we twee mannen. Om ongeveer tien voor tien lopen ze door het park, in de buurt van het chalet van Mark Gillis. Wat het opvallend maakt, is dat de mannen een bijzondere interesse in het chalet van Mark Gillis lijken te hebben. Zeker als een van hen foto’s maakt met zijn telefoon.

Lees ook  Er is een airbag helm bedacht voor mensen die vaak op de fiets vallen

Dan 5 november. Het is avond. Weer twee personen die langs het chalet van Mark Gillis lopen. Ook deze twee lijken een bovenmatige interesse voor het chalet te hebben. Ze nemen de tijd om het eens goed te bekijken, kijken zelfs door de heg voor een goede blik op het chalet. Informatie over deze personen op de beelden is zeer welkom. Herken je jezelf? Meld je dan, zo kunnen wij uitsluiten dat je er iets mee te maken hebt.

Bestelbus
Verder hebben getuigen een witte bestelbus gezien. Dat was vlak voor de overval. Een witte bestelbus, met drie personen er in. Zij reden rondjes over het park, om daarna ook richting het chalet van Mark Gillis te rijden. Ook de inzittenden van dat busje wil de politie graag spreken!

De overvallers namen tijdens de mishandeling de goudkleurige Iphone 12 pro van Mark Gillis mee. En verder ook enkele armbanden, meerdere horloges en een zonnebril van het merk Dito. Een vrij zeldzaam exemplaar. Misschien zegt het iemand iets.

DNA-hit
Van één van de daders hebben we een DNA-hit gekregen. We weten dus wie hij is. Maar van de andere twee weten we dat niet. Heeft u een vermoeden? Misschien ook wel over die mogelijke vierde dader die op de uitkijk stond? Laat het ons weten!

Honden wekken baasje bij zware woningbrand en redden zo zijn leven: “Zonder Rex was ik er wellicht niet meer”

Jaar na overlijden Bibian Mentel: Edwin Spee deelt haar grote geheim