in

Heftig: Gordon ondergaat volgende week een ingrijpende operatie

De ingreep heeft een vervelende oorzaak. Gordon heeft een ingrijpend besluit genomen. De zanger en presentator gaat volgende week naar België voor een maagverkleining. Dat vertelde hij woensdagavond zelf in De Cooke & Verhulst Show.

Maagverkleining
Hoewel een maagverkleining vaak in verband staat met zwaar overgewicht, is dit bij Gordon niet de reden van de operatie. “Dit heeft puur met diabetes te maken. Het leven met suikerziekte…

Er valt mee te leven, maar het is zo heftig bij mij”, vertelt de zanger, die inmiddels al zo’n veertien jaar met diabetes type 2 kampt.

Lees ook  Zwemmende vrouw op 10 kilometer van de kust gered uit de Noordzee

“Dat is gewoon op en af, ik krijg het niet onder controle. Het schommelt echt heftig heen en weer.”

Naar België
De ingreep zal volgende week plaatsvinden. Hiervoor moet Gordon afreizen naar onze zuiderburen. Daar zijn de regels namelijk net iets anders dan bij ons.

“In Nederland kom je niet in aanmerking als je BMI onder 35 zit. In België wordt dat wel gedaan”, legt de presentator uit.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat Gordon onder het mes gaat vanwege zijn diabetes. Vorig jaar juni liet de zanger een maagballon plaatsen.

Lees ook  Farhads lever blijkt tijdens operatie ongeschikt voor transplantatie terminale moeder

“Niet omdat ik zo extreem dik ben, maar meer om het feit dat ik mijn diabetes onder controle wil krijgen”, schreef hij destijds op Instagram.

Na die operatie was hij zicht “hondsberoerd”, maar het gewenste effect kwam al snel. Een maand later wij hij flink afgevallen. Een maagverkleining kan eraan bijdragen dat de bloedsuiker van Gordon beter op peil blijft.

Droom van een vacature: tester van achtbanen, pretparken en sauna’s

Dode steekpartij Amsterdam is 64-jarige man, vier twintigers in ziekenhuis